X

פלאפל אפוי עם טחינה

  • ז' תמוז התשפ"א
צילום: יח"צ Beko
צילום: יח"צ Beko
יום הפלאפל הבינלאומי שצוין ב- 12 ביני, הוא סיבה מספיק טובה לתת לו (באיחור אופנתי) את הכבוד הראוי ולעלות אותו לסדר היום הקולינארי לאומי. באדיבות Beko    מצרכים: 400 גר' חומוס מושרה 80 גר' בצל 1 שן שום 20 גר' פטרוזיליה 1 כפית מיץ לימון 3 גר' כמון טחון 3 גר' כוסברה יבשה טחונה 3 גר' אבקת בצל 20 גר' קמח רב תכליתי 35 גר' קמח חיטה מלאה מעט שמן זית   אופן ההכנה: מחממים תנור ל200 מעלות. שוטפים ומסננים את החומוס, שמים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד למרקם גס, מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון ותבלינים, מפעילים את התערובת במעבד המזון עד שהיא טחונה היטב, יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוזי מלך, מעבירים את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים למשך 20-25 דקות, מגישים לצד רוטב טחינה.  
עמוד הבית ראשי אוכל פלאפל

art