חומוס עם אבוקדו - "גוואקחומוס" - שילוב טעמים מפתיע של חומוס עם אבוקדו, קל להכנה ונהדר כמנת ביניים או עיקרית, לניגוב טבעוני וגם לכאלה שלא. באדיבות חברת "חקלאי גרנות" מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות): 1 אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו גרנות" 350 גרם חומוס מבושל 2 כפיות מיץ לימון 1/4 כפית פלפל חריף 1/4 כוס כוסברה 2 כפיות שמן זית אופן ההכנה: משרים ללילה את החומוס בקערית מים בטמפרטורת החדר. מבשלים במים רותחים עד לריכוכו המוחלט. טוחנים בבלנדר את גרגירי החומוס עם 2 כפיות מיץ לימון. מוסיפים אבוקדו בשל, רבע כפית פלפל חריף, רבע כוס כוסברה ושתי כפיות שמן זית. מוזגים לקערה בתנועת ניגוב ומקשטים עם שמן זית וכמה גרגרי חומוס.