X

סלט עוף ותפוחים

  • כ"ו סיון התש"פ
צילום: נמרוד גנישר
צילום: נמרוד גנישר
סלט טעים וגם דל קלוריות, בייחוד למי שמוותר על הדבש   באדיבות השף ובעלים רשת "בלאק" צחי בוקששתר   מצרכים: 300 גרם חזה עוף נקי גזר בינוני מגורר או חתוך לרצועות דקות תפוח עץ ירוק טעים וגדול עלי חסה רומאית, אייסברג, מיצונה וארוגולה 5 חצאי אגוזים מעט מלח   למרינדה: כפית שמן זית 1/4 כפית חומץ בלסמי לבן או חומץ טוב אחר כף עלי פטרוזיליה כפית ריחן או כוסברה כפית צימוקים קורט פלפל שחור גרוס   רוטב דבש ולימון: כף דבש 2 כפות מיץ לימון שן שום קטנה 1/4 כפית חרדל קורט מלח כוס שמן זית   אופן ההכנה: מרינדה: משרים את הצימוקים במים חמים לעשר דקות ומסננים. טוחנים הכל ביחד עד ליצירת רוטב הומוגני. רוטב דבש ולימון: במעבד מזון או ממחה חזק טוחנים הכל ושומרים בצנצנת. משתמשים רק במעט מהרוטב למנה. למנה:  את חזה העוף פורסים באלכסון, וממש מעסים את המרינדה לתוך העוף. מחממים מחבת גריל, מטגנים את האגוזים במחבת היבשה, מניחים בצד. מכינים את שני חזה העוף במחבת, חשוב לא לייבש אותם. קורעים את העלים הגדולים ומערבבים, פורסים דק את התפוחים, בוזקים מעט מלח על הירוקים ומוסיפים את העוף, יוצקים כפית עד כף רוטב דבש ולימון, מערבבים פנימה את הגזר והתפוחים, שוברים את האגוזים ומפזרים. מגישים מייד.    
עמוד הבית ראשי אוכל סלטים

art