טעם איטלקי
סוף סוף הקרניבור ואני יצאנו לדייט נייט זוגי, לו חיכינו מעל לשלושה חודשים ארוכים. הלוקיישן הנבחר: מסעדת "סילו" האיטלקית בפארק פרס בחולון
- כ"ו סיון התש"פ
ביום רביעי בערב זה קרה, אני והקרניבור יצאנו לדייט אמיתי, כזה הכולל חשיכה, ארוחה ומסיכה. הלוקיישן הנבחר: מסעדת "סילו" האיטלקית בפארק פרס בחולון. במקום היינו בדיוק לפני שנה, ולכן זה הזמן לביקור שני. אחרי מדידת חום ומילוי שאלון בריאות קצר בכניסה התיישבנו במרפסת הנעימה, הורדנו את המסכות ונשמנו אוויר של שיגרה. המקום היה מלא לגמרי, וקולות הרקע העליזים של הסועדים נתנו לנו עוד אנרגיות חיוביות. לראשונות בחרנו בוראטה די פיורי: כדור גבינת בוראטה עטוף בבצק שמרים, ומוגש על רוטב נפוליטנה חם,(65 ₪), ארנצ'יניי: כדורי ריזוטו עם ירקות שורש ומוצרלה מוגשים על רוטב רוזה (59 ₪) גו מבארי: שרימפס אלי אוליו מוקפצים (67 ₪). שלושת המנות היו גדולות למדי, והביאו את ניחוח וטעם איטלקי עד לחולון. בעינינו כדור הבוראטה קיבל את הזהב- בצק קריספי בחוץ ומילוי מושחת, עשיר וקטיפתי של גבינות בפנים. לעיקריות הקרניבור לקח (איך לא?) אנטריקוט 330 גרם, משוייש ומיושן עם תפוחי אדמה צלויים, ורוטב פלפלת (139 ₪), ואני טלייאטלה בולונז: ראגו בקר עם רוטב עגבניות וגבינת פרמז׳ן (79 ₪). הקרניבור מילמל בין ביס לביס שהבשר מעולה ואפילו תפוחי האדמה הנילווים היו לא פחות ממדהימים- קריספים ורכים מבפנים. למרות שאני משתדלת לא לאכול בשר, היה לי קרייבינג לבולונז וזה היה המקום הנכון להגשים את התאווה. הוא היה- ארומטי, מלא בירקות ולא בשרי מדי, בול! לקינוח בחרנו עוגת גבינה אקזוטית (51 ₪) שכוללת שלושה קינוחים באחד: עוגת גבינה, סלט פירות, ופבלובה- מדובר באחת המנות האחרונות הגדולות והטעימות שאכלנו. ב"סילו" לא מסתפקים רק בארוחות ערב מושקעות, אלא גם בארוחות בוקר מפנקות בסופ"ש שהפכו לבראנץ' מגוון. הבראנץ' פועל בימי שישי ושבת בין השעות 09:00-12:00 ובמסגרתו מוגשים למרכז השולחן 10 צלחות צ'יקטי, 3 מנות פרימי, מנה עיקרית לבחירה, שתייה וצלחת מתוקים, במחיר של 89 ₪ לסועד. שורה תחתונה: ה-מקום להתחיל לחזור לשגרה טעימה במיוחד. מסעדת סילו, פארק פרס חולון, 03-5733315.
צילום: הבראנץ החדש של סילו. צילום: בן חסדאי
הבראנץ החדש של סילו. צילום: בן חסדאי