X

עוגה טבעונית בסגנון עוגת גבינה

עוגת גבינה שגם הטבעונים וגם מי שלא, ייהנו לנשנש ממנה לאורך כל החג

  • ד' סיון התש"פ
צילום: יח"צ
לכבוד שבועות קבלו את הגירסה הטבעונית לעוגת הגבינה הקלאסית. אנחנו בטוחים שכל המשפחה תהנה ממנה באדיבות אורטל ברובין-חן רכזת תחום הנטורופתיה בכללית רפואה משלימה   מצרכים לבצק: 1 כוס שיבולת שועל גסה 1 כוס שקדים קמצוץ מלח רבע חבילת תמרים לחים בוואקום 1 כפית סירופ מייפל אמיתי/סילאן 4 כפות שמן קוקוס (עדיף) או חמניות   מצרכים למילוי: 1 כוס קשיו טרי 1 כוס קרם קוקוס 20% שומן לפחות 200 גרם גבינה טבעונית טופוטי 1 כף קורנפלור 1 כפית תמצית וניל 1 כוס סירופ מייפל 1 כפית גרידת לימון 1 כפית מיץ לימון קמצוץ מלח   אופן הכנת הבסיס: שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבלים עד שהם הופכים לעיסה פירורית. משטחים על תבנית פאי. אופים במשך כרבע שעה בחום של 180 מעלות. אנחנו רוצים שהקצוות יזהיבו מעט, אם זה לא קרה, הגבירו חום ל-200 מעלות ל-2-5 דקות נוספות.   אופן הכנת המילוי: משרים את הקשיו במים רותחים למשך שעה (לא לכסות את הכלי), סננו היטב. לאחר מכן מכניסים את הקשיו לבלנדר חזק עם יתר המצרכים. יש לטחון היטב עד קבלת מרקם חלק וקרמי. לשפוך את הבלילה מעל לתחתית החצי אפויה, לפזר באופן שווה על התבנית.   לאפות בחום של 180 מעלות 50 דקות עד שעה, תלוי בתנור. המסה צריכה להיראות אפויה בקצוות ומעט "ג'לית" במרכז. מצננים היטב. אפשר לאכול כפי שהיא או להוסיף רוטב פירות יער (לבשל 2 כוסות מיקס פירות יער + 4 כפות סוכר קנים + 1 כף קורנפלור, אפשר לצנן ולטחון או להשאיר את הפירות שלמים).  
עמוד הבית ראשי אוכל שבועות עוגות

art