X

גספצ'ו עגבניות עם טונה אדומה ומוצרלה

  • י"ד אלול התשע"ז
גספצ'ו הוא מרק קר העשוי מעגבניות בשלות ומתוקות. במנה הזו, מתווספים למרק גם טונה צרובה ומוצרלה, מה שהופך את המנה למורכבת אבל כזו ששווה את המאמץ. מצרכים: חצי קילו שרי תמר 1 שן שום כתושה רבע כוס שמן זית 2 כפות סלרי קוביות אורגנו טרי 6-7 עלים קטשופ לפי הטעם (כדי להגיע למתיקות הרצויה) חומץ תפוחים- כפית קטנה 2 יחידות פלפל אדום מתוק בינוני 100 גרם טונה אדומה טרייה שומשום שחור לבן 1 כפית חרדל דיז'ון מוצרלה בייבי (6 כדורים קטנים) 2 ביצים קמח לציפוי פנקו (פירורי לחם) לחם כפרי למרק (להגשת המרק בתוך הלחם) אופן ההכנה: גספצ'ו: מכניסים לבלנדר את השרי, שום, סלרי, פלפל ,חומץ ,תפוחים ,קטשופ ,אורגנו, שמן זית ומלח פלפל (לפי הטעם). טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן מסננים ומקררים. לוקחים את הלחם הכפרי, יש לרוקן את הפנים ולייבש בתנור את הלחם למשך 10 דקות בחום של 180 מעלות. מוזגים את הגספצ'ו המקורר לתוך הלחם הכפרי. טונה צרובה: משרים את הטונה עם חרדל דיז'ון, מצפים בשני סוגי השומשום. צורבים על מחבת למשך דקה כל צד. לאחר מכן מוציאים את הטונה הצרובה מהמחבת ולאחר קירור פורסים על צלחת בצורת מניפה. מוצרלה קריספית: מכינים בלילה לציפוי מקמח ביצים מלח ופלפל (לפי הטעם). טובלים בבלילה את המוצרלה, לאחר מכן טובלים בפנקו ( פירורי לחם) ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהבהב וציפוי קריספי. הגשה: מניחים את הלחם עם המרק גספצ'ו על הצלחת, לידו מניחים פרוסות של טונה צרובה בצורה מניפה וכדורי מוצרלה קריספים, מקשטים את הגספצ'ו עם פרוסות נקטרינה ונגיעות שמן זית ומגישים.          
אוכל מתכונים

art