X

בצק שקדים ופרות יבשים

  • י' תמוז התשע"ז
המצרכים הדרושים: 100 גרם חמאה או מחמאה רכה,1 חלמון ביצה, 2 שקיות סוכר וניל, 1/3 כוס אבקת סוכר,2 כוסות קמח שקדים, 1 כוס קמח תופח, מצרכים לתערובת: 250 גרם פרות לפי הטעם יבשים,1/2 כוס אגוזים קצוצים, 2 כפות שבבי שקדים מלובנים, 1/4 כוס יין או מיץ ענבים חם אופן ההכנה: להשרות את הפרות יבשים והשקדים ביין, להניח בצד, להניח בקערה את כול מצרכי הבצק מלבד קמח שקדים, לבחוש עד לקבלת מרקם חלק, להוסיף את הקמחים בהדרגה עד לקבלת בצק עדין ורך, אפשר להוסיף עוד קמח במקרה שהבצק רך מאוד, לשטח את הבצק על תבנית פיירקס, לסנן את הפרות היבשים, לפזר אותם על הבצק ולאפות בחום 180 בערך 30 דקות או עד שהבצק משחים.
אוכל

art