דף הבית / כללי / אבירת המוח

אבירת המוח

כתבה וצילמה ורדה טלמור

עופרה רוזנפלד
עופרה רוזנפלד. צילום: ורדה טלמור


"העולם הטיפולי שאני עוסקת בו מאפשר העמקה בהרבה נישות, שעוסקות בגוף-נפש", אומרת עופרה רוזנפלד, פסיכותרפיסטית, מרצה, מנחת ומדריכת הורים בשיטת אדלר ומכוונת לתחומי הטיפול הרחבים בהם היא מתמחה – דימיון מודרך, מיינדפולנס, טיפול בטראומות, פסיכותרפיה גופנית, N.L.P. והנחיית הורים, בעלת מכון 'מילת' לטיפול פרטני וקבוצתי.
רוזנפלד, נשואה ואם לשלושה, תושבת מושב גאליה מזה 25 שנה, בעלת תואר ראשון באמנות קלאסית ופילוסופיה מטעם אוניברסיטת תל אביב, תואר שני בחינוך מטעם אוניברסיטת בר אילן כשבמקביל היא לומדת גם את תחום ה-N.L.P. . לפני 18 שנה, לאחר שסיימה את לימודי התואר בחינוך, פתחה במושב קליניקה לטיפול ב-N.L.P., שזה "טכניקות של תכנות עצבי לשוני", כשהיא ממשיכה ללמוד את התחומים השונים של הפסיכותרפיה.חמש שנים למדה את תיאורית אדלר – שכללה גם טיפול זוגי, הנחיית הורים ופסיכותרפיה פרטנית – "עם מלאן 'תלפים שעות של התמחות. "התמקצעתי בטיפול בשלבים", היא מציינת. והיא מטפלת גם בילדים וגם בהורים. "ילדים החל מגילאי בית הספר, לא לפני כן. רוב הביקורים של ילדים קטנים, 90 אחוז מהם, נערכים עם ההורים. ככל שמתבגרים יותר זה מתהפך – מגיל 14 ומעלה הרוב הם שיחות עם הילד, אבל אני גם מזמינה את ההורים, שתמיד יהיו שותפים".
היא מטפלת בבעיות בין בני זוג, למשל של מצבי היררכיה בין השניים. "'הוא לא רואה אותי', 'הוא לא מספיק רגיש'. וגברים אומרים 'היא חופרת לי'" היא מצטטת וממשיכה, "ומה שקורה, הוא שהילדים סופגים בבית את התקשורת בין ההורים ומתוך זה הם בונים לעצמם תיאוריה איך זוגיות אמורה להיות, איך להתנהג עם בני זוג בבגרותם ואיך החיים, בעצם. אמורים להיות". הטיפול בתיאוריית אדלר מנרמל את הסיטואציה בין בני הזוג. הוא מלמד את שניהם לראות את המציאות ולהבין את ההנחות המוטעות בחשיבה שלהם, את ההשפעות האפשריות על ילדיהם – ומאפשר להם לעשות שינוי לטובתם הם ולטובת ילדיהם". הטיפול הזוגי כולל גם מפגשים עם שני בני הזוג וגם עם כל אחד מהם בנפרד.

עופרה רוזנפלד
עופרה רוזנפלד. צילום: ורדבה טלמור

"פסיכותרפיה זה טיפול כמעט פסיכולוגי לכל דבר, הוא רק לא עוסק בפתולוגיות. הוא כן עוסק בטיפול בחרדות, בעיות בזוגיות, במימוש עצמי – דרך שיחות, לפעמים דרך תנועה, שימוש בדימיון ומשחקי דרמה". ולמה היא מכוונת? "לאיכות חיים. Wellbeing. שאדם יהיה שלם עם עצמו; עם הבחירות שלו", היא מבארת. N.L.P. זה כלי. כלי לא יכול לעמוד לבד בלי הפסיכולוגיה שהיא, בעצם, מבחינתי, התיאוריה של אדלר. תיאוריית אדלר היא הבסיס להבנה של סגנון החיים של האדם ויש שיטות טיפול אדלריאניות – אדלר משתמש יותר בשיחות; N.L.P יותר בטכניקות.
"N.L.P –  Neuro Linguistic Programming – תכנות עצבי לשוני" היא אומרת וכאן בא הסבר מעט טכני – "אני מקודדת, מנתחת את מאפייני האישיות על סמך החווייה האישית; רובד עצבי – ניתוח המציאות הנתפסת על ידי החושים; רובד לשוני – ניתוח הסיפור, הסיטואציה ורובד תוכני שהוא החיבור בין הרובד העצבי והלשוני והמסקנות עם הגדרת המטרה, הפיתרון, והדרכים להגשמתם. כל זה כדי להגיע למטרה, ליתרון, ולהביא להערכה חיובית של העצמי מה שמביא לבריאות הנפש ולהתנהלות נכונה עם בני המשפחה והסביבה הקרובה והקהילתית", רוזנפלד מבארת את מורכבות הטכניקה הטיפולית הזאת ומוסיפה דוגמה. "הטכניקה זה אם אני אומרת לך 'דמייני את הבעייה שלך באופן חזותי, הקטיני בדמיונך את התמונה לגודל נקודה ואז הרחיקי אותה ממך עד שהיא נעלמת'. זו לא שיחה וזה לא ניתוח. שיחה היא שאלות, תשובות, ניתוח זיכרונות מוקדמים החל מגיל הילדות – עד גיל 10 אלה הם הזיכרונות הכי חשובים, שבונים מאוחר יותר את תפיסת החיים שלך ואת האישיות שלך כאדם".

איך את מחליטה היאך לטפל במי? "אני לומדת להכיר את האדם דרך שיחה או שתיים. אני משלבת, מנסה דרך אחת ורואה את מידת השפעתה, את היעילות שלה. אני כל הזמן מנתחת את האדם שמולי ותוך כדי ניתוח נכון אני מדייקת את דרך הטיפול.
על הספר שכתבה, 'אבירי המ.ל.ך.' – ראשי תיבות של "מוח לא כוח",  היא אומרת (הפקה אבי ליפשיץ – סגול הוצאה לאור; הוצאה לאור 'מילת') ואשר מיועד לילדים בגילאי 4-12 "יחד עם ההורים", היא אומרת כי זה "סיפור ילדים והדרכה להורים למציאת פיתרונות למצבים רגשיים וחברתיים" כפי שגם כתוב בתחתית כריכת השער. אגב, את הספר ניתן לרכוש בחנויות הספרים הפרטיות בלבד ולא ברשתות. הספר בא עם תו תוכן של מכון אדלר.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pixabay

מאז ועד היום: טבעות אירוסין ונישואין

תפריט נגישות