דף הבית / אוכל / פנקייק אוראו

פנקייק אוראו

מצרכים:
לפנקייק:
1/2 2 כוסות+3 כפות (400 גרם) קמח
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
1 כפית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כפית (10 גרם) סודה לשתייה
½ כפית מלח
4 ביצים
1 כוס שמנת מתוקה (אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול 15% שומן או רוויון)
1 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
שלושה רינגים בציפוי נון סטיק בקוטר 9 ס"מ
חמאה מומסת או שמן, לציפוי הרינגים

לקרם אוראו:
24 עוגיות אוראו
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
קרם האוראו: מפרידים בין העוגיות ובעזרת סכין מגרדים את הקרם. שמים את הקרם בקערה אחת ואת העוגיות בקערה שנייה. מרסקים את העוגיות לפירורים גסים במעבד מזון או קוצצים עם סכין.
מחממים את השמנת המתוקה במיקרוגל או בסיר קטן עד שהיא כמעט רותחת, יוצקים אותה על העוגיות ומערבבים היטב. את מילוי האוראו (הקרם הלבן) מחממים במיקרוגל 20-30 שניות לפני ההגשה, רק שיהיה נוזלי.
בלילת הפנקייק:
שמים בקערה את כל המצרכים היבשים ומערבבים.
מוסיפים את המצרכים הרטובים (ביצים, שמנת/רוויון, חלב, חמאה מומסת) וטורפים לבלילה אחידה.
הכנת הפנקייקים:
מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית. משמנים קלות.
טובלים את הרינגים הגדולים בשמן או חמאה מומסת ומניחים במחבת.
יוצקים אל כל אחד מהרינגים מצקת מהבלילה, כך שהתערובת תגיע עד חצי גובה הרינג. מבשלים מעל להבה בינונית 2-3 דקות, עד שבועות עולות על פני השטח, ואז מסירים את הרינג והופכים את הפנקייק בזהירות על הזהבה מהצד השני. מבשלים על הצד השני דקה נוספת – עד להזהבה.

להגשה:
מניחים שני פנקייקים זה על זה ובעזרת כפית יוצרים חור במרכז הערימה.
מניחים את הפנקייקים עם החור על פנקייק אחד שלם, כך שנוצרת מעין כוס. ממלאים את הכוסית במלית העוגיות ומקשטים מעל עם הקרם הלבן.

צילום: נמרוד סונדרס

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pexels

הביס המתוק של היום

תפריט נגישות