X

שקד נסימיאן מעוצמה ראשל"צ היא סגנית אלופת העולם בסמבו!

שנה לאחר שזכתה באליפות העולם- שקד נסימיאן אומנם לא הצליחה לשחזר את מדליית הזהב, אך נעמדה על הפודיום בקירגיסטן כסגנית אלופת העולם!

שקד נסימיאן מעוצמה ראשל"צ היא סגנית אלופת העולם בסמבו!
צילום: איגוד הסמבו בישראל
whatsapp

שקד ניסימיאן מעוצמה ראשל"צ כבשה גם את פודיום אליפות העולם בסמבו כשזכתה במדליית כסף וחתמה שנה נהדרת בה זכתה גם בזהב של משחקי העולם בקיץ האחרון.

בסוף השבוע בקירגיסטן היא נוצחה בגמר אליפות העולם לקומבאט סמבו (72 ק"ג) בידי מתמודדת רוסיה לאחר שהכניעה יריבה מקומית מול הקהל הביתי בבישקק בירת קירגיסטן, בנוק אאוט בקרב הראשון, וניצחה בניקוד יריבה אוזבקית בחצי הגמר.

כל זאת קרה כששקד מגיעה אל אולם האליפות ממש בבוקר התחרות, ישירות מהנחיתה בשדה התעופה. התקלה קרתה בגלל איחור ענק בטיסה מישראל לדובאי, שגרמה למשלחת הישראלית להחמיץ את טיסת הקונקשן לבישקק ולחכות לטיסה הבאה. שקד הגיעה היישר אל שקילה מאוחרת, יצאה אל המזרן וסגרה יממה מטורפת של מסע עם מדליית כסף על הפודיום העולמי.

איגוד הסמבו בישראל.צילום: איגוד הסמבו בישראל

מי שהכין אותה להישג, פבל מוסין, המאמן הראשי בעוצמה ראשל"צ: "הישג מדהים. שקד רק שנה וחצי בקומבאט סמבו אבל אנחנו לא עוצרים בזאת וממשיכים לשפר טקטקיות וטכניקות כדי  להגיע למצב שהיא תהיה בלתי מנוצחת".

חברתה למועדון, נילי בלוק, שזכתה בארד במשחקי העולם, נפצעה כבר בקרב הראשון מול יריבה מאוזבקיסטן שזכתה לבסוף בכסף. עוד מעוצמה ראשל"צ: איתי פשינסקי הפסיד בקרב צמוד ליריב מרוקאי (88 ק"ג) וכך גם ניקיטה ספרונוב מול מתחרה מאזרבייג'אן (98 ק"ג).

איגוד הסמבו בישראלשקד נסימיאן על הפודיוםצילום: איגוד הסמבו בישראל