X

כל המפתחות להצלחה בעבודה בטאבון

טאבון הוא הרבה יותר מכלי בישול – הוא מרכז חוויית האירוח והבישול בגינה או במטבח החוץ. אבל כדי להפיק את המקסימום ממנו, חשוב להבין שהוא לא מתנהג כמו תנור רגיל. העקרונות שמובילים להצלחה אמיתית בטאבון הם שליטה נכונה באבן השמוט, טמפרטורה מדויקת והבנה של תנועת המזון בתוך המרחב הלוהט. בין אם אתם מכינים פיצה איטלקית, פוקאצ'ה, בשרים, דגים או ירקות – יישום נכון של העקרונות האלה יבדיל בין תוצאה בינונית למושלמת.

כל המפתחות להצלחה בעבודה בטאבון
צילום: חיים יוסף

אבן שמוט – הלב הפועם של כל טאבון איכותי

אבן השמוט היא הבסיס להצלחת כל אפייה או בישול בטאבון. התפקיד שלה הוא לשמור על חום גבוה ואחיד לאורך זמן, ולאפשר מגע ישיר בין החום לבין הבצק או המזון. בטאבונים איכותיים, אבן השמוט עשויה מחומרים עמידים בחום קיצוני, בעלי יכולת אגירת חום מרשימה, מה שמבטיח תחתית קריספית ואפייה אחידה.

טעות נפוצה של משתמשים בטאבון היא חוסר סבלנות – הם ממהרים להכניס את הפיצה או המאפה כשהאבן עדיין לא חמה מספיק. גם אם האש דולקת והטמפרטורה הכללית של הטאבון נראית גבוהה, האבן עצמה זקוקה לזמן חימום ( המשתנה בין טאבון לטאבון)  כדי להגיע לטמפרטורה הנכונה. שימוש במד חום לייזר יבטיח שהאבן בטווח האידיאלי של 370-450 מעלות לצורך אפיית פיצה. אם מדלגים על השלב הזה, הפיצה תצא שרופה מלמטה ולא אפויה מלמעלה.

חיים יוסףטאבוןצילום: חיים יוסף

שליטה בטמפרטורה – לדעת לא רק לחמם, אלא גם לקרר

טאבון מקצועי מגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד, וזה בדיוק מה שמקנה לו את היתרון הגדול על פני תנור רגיל. אבל טמפרטורה גבוהה מדי, בלי שליטה נכונה, עלולה להרוס כל מנה. הרבה מתחילים סבורים שכמה שיותר חום – יותר טוב. האמת היא שהשליטה היא המפתח.

פיצה, צריבה של סטייק, דג או ירקות צריכה חום של 370-450 מעלות למנה מושלמת בזמן קצר. לעומת זאת, בשרים, דגים גדולים או ירקות בבישול ארוך דורשים טמפרטורות נמוכות יותר כדי שלא יישרפו מבחוץ ויישארו נאים מבפנים. טאבון מומלץ הוא כזה שמאפשר שליטה על עוצמת הלהבה או פיזור נכון של הגחלים (בטאבונים הפועלים על עץ). ועל כן, חשוב להכיר את הטאבון שלכם, להבין איך להוריד חום לפני הכנסה של מנות עדינות יותר, ולנצל את אזורי החום השונים בתוך הטאבון.

סיבוב נכון – תנועה שמביאה תוצאה מושלמת

בשונה מתנור רגיל עם פיזור חום אחיד, טאבון יוצר סביבה חמה מאוד עם מוקדי חום עוצמתיים, במיוחד ליד הלהבה או הגחלים. לכן, אחד הכללים החשובים הוא תנועה מתמדת של המזון בתוך הטאבון. פיצה, למשל, תתחיל להיאפות מיד בצד שפונה ללהבה, ואם לא תסובבו אותה בזמן – צד אחד יישרף בזמן שהשני יישאר נא.

השימוש בכף סיבוב לסיבוב הפיצה כל 20-30 שניות הוא הכרחי. מעבר לכך, מנות כמו בשר או ירקות דורשות השגחה רצופה, ולעיתים גם שינוי מיקום בתוך הטאבון כדי להבטיח אפייה אחידה מכל הכיוונים. ככל שתכירו את הטאבון שלכם טוב יותר, כך תדעו "לקרוא" את החום ולשחק עם תנועת המזון בצורה חכמה.

חיים יוסףטאבוןצילום: חיים יוסף

טאבון לגינה מבית 450c –  הדרך הקלה לעבוד כמו מקצוען

מי שמחפש לשלב חוויית בישול מקצועית עם נוחות שימוש, ימצא בפתרונות של 450c את התשובה המושלמת. טאבונים מבית 450c  מתוכננים במיוחד כדי להקל על השגת שליטה בחום, בפיזור הלהבה ובשמירה על טמפרטורה יציבה לאורך זמן. בין אם אתם מחפשים טאבון לגינה או למטבח חוץ יוקרתי, הדגמים של  450cמציעים חוויית שימוש שמותאמת גם לחובבי בישול מנוסים וגם למתחילים.

בכל מגוון הטאבונים יש אבן שמוט איכותית שמתחממת לחום גבוה בזמן קצר יחסית, אפשרויות שליטה מדויקות בעוצמת החום בדגמים הפועלים בגז, ועיצוב פרקטי שמקל על תנועת המזון בתוך חלל האפייה. כל אלה מאפשרים לכם להוציא תוצאות מושלמות מבלי להסתבך עם תפעול מורכב.

עם טאבון מומלץ של 450c  תוכלו להפוך כל ערב בגינה לחגיגה קולינרית – לדעת בדיוק מתי להכניס את הפיצה, איך לשלוט בטמפרטורה וליהנות מאפייה מושלמת שמבוססת על כל כללי ההצלחה.

חיים יוסףטאבוןצילום: חיים יוסף

*פרסום ממומן

פרסום ממומן טאבון