X

מקום בו חלומות מתגשמים: הכירו את המרכז שהפך לבית קהילתי ומרחב אומנותי יצירתי מחומרים ממוחזרים.

יצירות עץ, זכוכית, פרזול, היתוך וציורי קנבס – כך הפך "המייקרס" לחלל שאליו מגיעים כל מי שתשוקתו עבודה עם הידיים. היזם, סגן ראש עיריית רמת גן רועי ברזילי: " החזון היה ליצור מרחב נגיש ופתוח, שבו אנשים יכולים להתחבר, ללמוד, ליצור יחד דברים מדהימים, קיימות וצמצום משאבים"

מקום בו חלומות מתגשמים: הכירו את המרכז שהפך לבית קהילתי ומרחב אומנותי יצירתי מחומרים ממוחזרים.
צילום: ע

קיימות, שימור משאבים ויצירה – אלו הערכים המנחים של מרכז המייקרס, מתחם מרהיב בפאתי הספארי ברמת גן שמושך אליו מגוון רחב של אוכלוסיות ובו מתקיימים מגוון סדנאות יצירה: נגרות, תפירה, ריתוך, קרמיקה, זכוכית, אפוקסי ומקרמה ועוד. בנוסף, מוצעים סדנאות פתוחות שבהן כל אחד יכול להביא חומרים ולעבוד על הפרויקטים שלו. "אנחנו מאמינים שחשוב לאפשר לאנשים לחקור את היצירתיות שלהם", מציין היזם והמקים סגן וממלא מקום ראש העיר רועי ברזילי. 

במבט למרכז, קשה להאמין שעד לפני שנים ספורות מדובר היה במתחם נטוש עמוס בפסולת, שאיש לא התעניין בו. אבל ברזילי הצליח לראות בדמיונו את הפוטנציאל העצום, והחל לגייס את כל זמנו ומשאביו על מנת להפוך את הדמיון למציאות. הייחודיות של המרכז – כל היצירות בו נעשות מפסולת וחומרים ממוחזרים המובאים ממחלקות העירייה השונות למתחם. חומרי גלם מכל הצורות והסגנונות שהופכים ליצירה. 

בגיל 12 החדר שלי נראה כמו נגרייה ובגיל 13 כבר ידעתי לרתך. 

מה הוביל אותך לחשוב על הקמת מרכז מהסוג הזה?

"הדחף להקים את מרכז המייקרס נבע מתשוקה עמוקה ליצירה ומהבנה שהיצירה היא צורך אנושי בסיסי,וגם מזה שנמאס לאשתי שאני מטנף את הבית או מרתך במרפסת. מגיל צעיר מאוד אני אוהב לעבוד בידיים, בגיל 12 החדר שלי נראה כמו נגרייה ובגיל 13 כבר ידעתי לרתך".

בערה פנימית

"ממש כך. את הדירות שגרתי בהן שיפצתי לרוב בעצמי, אבל מסלול חיי הוביל אותי דווקא לצווארון לבן ופוליטיקה, הרגשתי שמשהו חסר וניסיתי לשלב בין תפקידי הציבורי כסגן ראש עיר לבין אהבתי ליצירה. ראיתי בעיני רוחי מקום שבו כל אחד, ללא קשר לגיל, רקע או ניסיון, יכול להגשים את הרעיונות היצירתיים שלו. מקום שבו דמיון, תוכניות ורעיונות פוגשים מציאות, שבו חלומות מתגשמים. הרצון היה ליצור מרחב נגיש ופתוח, שבו אנשים יכולים להתחבר, ללמוד ולשתף פעולה, וליצור יחד דברים מדהימים. הרגשתי גם צורך אישי עמוק ליצור בעץ וברזל, מקום שאוכל לאפשר לאנשים לבטא את עצמם ללא הגבלות או מגבלות". 

הדרך מהחזון למציאות העלו תחילה לא מעט מכשולים, נתחיל במציאת מקום בעיר צפופה שבה הדרישה לאכלוס הולכת וגדלה. "כל מכשול רק חיזק את האמונה שלי בחזון. הבנתי שבתוך העיר יהיה קשה לי להשיג מתחם מנותק וגדול מספיק, והמחסור בשטחי ציבור הוא עצום - רציתי ליצור מרחב גדול שיאפשר יצירה חופשית. מצאתי מקום מוזנח ומוזנח, מלא פסולת והרוס, אבל ראיתי בו פוטנציאל אדיר וגם האמנתי שתהיה הרבה פחות התנגדות למקום שאף אחד לא מתעניין בו", נזכר ברזילי. 

גיוס משאבים היה אתגר נוסף, אבל בעזרת נחישות והתמדה הצליח ברזילי לגייס את הכספים הדרושיםוגם צוות להקמת המרכז. "מצאתי אנשים מוכשרים ובעלי תשוקה שחלקו את החזון שלי במערכת עירונית כל קושי היה הזדמנות ללמידה וצמיחה, וחיזק את המחויבות שלי להגשים את החלום. לשמחתי ראש העיר נתן אמון ברעיון שלי ותמך".

איזה סוג קהל  משתתף ומגיע למרכז המייקרס? 

היום מגיע קהל מגוון מאוד. יוצרים, סטודנטים, גמלאים, הורים וילדים, חברות שבאות לסדנאות, סדנאות בנדי וואמן, אמנים ומי שסתם מעוניין ללמוד תחום.

ממחזרים  ויוצרים 

הייחודיות של המרכז, הוא הצמצום המשמעותי של פסולת ותרומתו לתחום הקיימות הסביבתית. ,אחד הערכים המרכזיים של מרכז המייקרז הוא קיימות ושימור משאבים. אנו מאמינים שחשוב ליצור תוך שמירה על הסביבה", מציין ברזילי ומוסיף: "אנו עובדים בשיתוף פעולה עם מחלקות העירייה וגופים אחרים כדי לקבל חומרים שאינם בשימוש, ובכך מצמצמים את כמות הפסולת. אנו גם מלמדים את המשתתפים שלנו על חשיבות המיחזור ושימור המשאבים".

התכנית להמשך  בית קפה קהילתי

החזון שלי עבור מרכז המייקרס הוא להפוך אותו למרכז תרבותי וקהילתי מוביל באזור, מקום שבו אנשים מכל הגילאים והרקעים יכולים להתחבר, ללמוד וליצור יחד. אני רוצה להמשיך להרחיב את הפעילות שלנו, להגיע ליותר אנשים ולפתח תכניות חינוכיות חדשניות. 

להפוך את המרכז למקום שבו אנשים יכולים ללמוד על קיימות ושימור משאבים, ולפתח פרויקטים ידידותיים לסביבה. בנוסף, אני חולם להקים במקום בית קפה קהילתי ומרחב יצירה נוסף לאמנים ואולי גם מקום שיהיה ניתן ללמוד בו בישול ותחומים נוספים והכל באווירה קסומה מול הספארי.