X

החשוד המרכזי בפרשת השחיתות נגד כרמל שאמה: "מלשין, סופך יגיע"

חילופי דברים קשים בין ראש עיריית רמת גן לבין עזרא גבאי, החשוד המרכזי בפרשת השחיתות בהסתדרות. גבאי: "עבד כי ימלוך. האיש הכי מלשין שיש ומושחת. סופך יגיע. אתבע אותך, איש שפל". שאמה: "חסמתי ניסיון השתלטות שלו על ביטוחי העירייה... בדיקה מצאה שהוא מבטח את תאגיד המים שלנו ומיד ביקשתי לבחון את ביטול ההתקשרות". גבאי טרם מסר תגובה

החשוד המרכזי בפרשת השחיתות  נגד כרמל שאמה: "מלשין, סופך יגיע"
צילום: עזרא גבאי
whatsapp

ראש עיריית רמת גן טוען כי יגיש תלונה במשטרה נגד עזרא גבאי, החשוד המרכזי בפרשת השחיתות בהסתדרות, זאת לאחר שהאחרון כתב לו בפייסבוק: "עבד כי ימלוך. האיש הכי מלשין שיש ומושחת. סופך יגיע. אתבע אותך, איש שפל".

בפוסט שפרסם שאמה הכהן נכתב: "אנשים טובים אשמח לעזרה. מי יכול לעזור לי להבין מה כתב לי עזרא גבאי, הכוכב של פרשת השחיתות בהסתדרות, בתגובה לפוסט שלי על החלטתי לסיים כל התקשרות שלו בעירייה ובחברות העירוניות. מה הכוונה שלו ב"סופך יגיע", ב"הכי מלשין שיש" או ב"מושחת?", כך הוא מעז בהיותו במעצר בית אבל כנראה הלחץ מכך שהקבוצה שלו בסניף הליכוד בר"ג בראשות משה רווח עלולה להפסיד היום בבחירות הפנימיות מוציאות אותו ואת המועמד בובה שלו לראשות העיר ליעד מדעתם. מחר אגיש תלונה במשטרת ישראל".

הרקע לדברים, כאמור, פוסט שפרסם שלשום שאמה הכהן ובו כתב: "כל פעם כשאתם פותחים את הברז אתם גם משלמים לעזרא גבאי כוכב פרשת השחיתות. אני דואג שזה יפסק. זו עוד דוגמא למה לסגור את תאגידי המים שיוצרים כפילות וחוסר משילות עירונית.

מה הקשר בין חשבון המים שלכם לבין עזרא גבאי ולבין עשרות אלפי ההודעות נגדי בימים האחרונים?

1.  לפני כשנה חסמתי ניסיון השתלטות של עזרא גבאי על ביטוחי העיריה. כשאנשי המקצוע אמרו לי שיתכן שגבאי מפעיל כח רב, מקושר ויצליח להיות מציע בודד אמרתי: "שלא יהיו ביטוחים בעירייה! אדם כזה לא אצלנו".

2. הפרשה האחרונה לא הפתיעה אותי, אך פרסומה גרם לי לבצע בדיקה האם עזרא גבאי אותו חסמתי הצליח לחדור אל מי מהחברות העירוניות.

3.  הבדיקה מצאה שעזרא גבאי מבטח את תאגיד המים שלנו ומיד ביקשתי לבחון את ביטול ההתקשרות ויציאה למכרז חדש.

4. בימים האחרונים הופצו בעיר עשרות אלפי הודעות סמס שמשמיצות אותי בשקרים ובפייק וזאת על רקע הבחירות המתקיימות היום על סניף הליכוד בעיר.

5. איך כל זה קשור אלי ובכלל ומה חטאי? פשוט מאוד הבחירות הן בין קבוצה המזוהה עם עזרא גבאי שכל מה שהיא עושה ורוצה שנים זה להדיח אותי בכל דרך, למה? כי אני חוסם להם כל דרך לקופת העיר לבין קבוצה בראשות ליר לוי שהוא חבר מועצת העיר מסיעתי.

6. שום סניף מפלגה לא מעניין אותי אלא רק ר"ג, אבל בהחלט לבחירות בסניפים יש השפעה בעתיד על הרכב מועצת העיר, איזה חומר אנושי ונורמות יקבעו סביב השולחן הכי חשוב בעיר וזו דאגתי היחידה".

שאמה הכהן חתם את הפוסט בגילוי נאות: "עזרא גבאי היה פעיל בולט נגדי בבחירות האחרונות לראשות העיר, אך דעתי מגובשת עליו לא מאז וגם לא מפרשת ההסתדרות בה טרם הורשע. את דעתי עליו הבעתי בתקשורת כבר לפני יותר מעשור וכך גם את דעתי על הקבוצה השולטת היום בליכוד בר"ג. מבהיל לחשוב אם העיר היתה נופלת בידיהם בבחירות האחרונות".

למרות נסיונות גל גפן לקבל תגובה מגבאי על הדברים, טרם נמסרה תגובותו והיא תפורסם לכשתגיע