X

מראשון לציון עד יפן

מפגש מרגש ומיוחד בין תלמידות ותלמידי כיתה ו' בבית הספר "עין הקורא" בראשון לציון לבין סטודנטים מיפן

מראשון לציון עד יפן
צילום: עיריית ראשון לציון

הבוקר (רביעי) התקיים מפגש מרגש ומיוחד בין תלמידות ותלמידי כיתה ו' בבית הספר "עין הקורא" בראשון לציון לבין סטודנטים מיפן,  ביוזמתה של המורה לימור סויסה. המפגש, שהתקיים בזום, היה חלק מנושא "יפן"  שנלמד בכיתות ו' והיווה הזדמנות נהדרת עבור התלמידים להכיר את התרבות היפנית באמצעות קשר ישיר עם הסטודנטים הצעירים. 

במהלך המפגש שוחחו התלמידות והתלמידים עם הסטודנטים, שאלו אותם שאלות, סיפרו על החיים בישראל וגילו אחד על השני צדדים מצחיקים ומרתקים בתרבויות השונות. למשל, סיפרו התלמידים הצעירים שלסטודנטים ביפן יש מנהג להוריד נעליים בכניסה לבית הספר - דבר שהפתיע מאוד את התלמידים הישראלים. מנגד, תלמידי "עין הקורא" הציגו לסטודנטים מקומות בישראל, הכירו להם מילים בעברית וסיפרו על התרבות והמנהגים בארץ. 

ההתרגשות הייתה רבה והמפגש הפך לחוויה לימודית ותרבותית מעשירה שחיברה את התלמידים עם העולם הגדול. "אנו עוסקים לאחרונה בלימודים על יפן, וחשבנו למה שלא נביא את יפן אלינו?!", סיפרה המורה לימור. "במהלך המפגש הפורה, סיפרנו לסטודנטים על ישראל, שאלנו אותם שאלות שעניינו אותנו ובהמשך צפויים לנו מפגשים נוספים עם תלמידים ממדינות שונות – כך שכל תלמידה ותלמיד בכיתה יוכלו להתנסות בחוויה של אנגלית מדוברת".

עיריית ראשון לציון, זוכת פרס החינוך הארצי לשנת תשפ"א-תשפ"ב, שמה את נושא החינוך בראש סדר העדיפויות העירוני ומשקיעה בו משאבים ותקציבים חסרי תקדים. ההשקעה בחינוך בעיר מתחילה כבר מהגן ונמשכת גם בחינוך הלא-פורמלי. מערכת החינוך הציבורית בעיר פועלת במודל מיוחד מזניק מצוינות שהיה שמור בעבר רק למערכות חינוך פרטיות, ומעודדת, בין היתר, גם את הרחבת לימוד השפה האנגלית ככלי לדיבור ולפרזנטציה.

סטודנטים יפן ראשון לציון עין הקורא