X

מתכון סופגניה יום הולדת וסכוריות צבעוניות של מימי נאמן שייך, מבעלי רשת - מאפה נאמן, מתכונאית ומפתחת מוצרים בחברה מרכיבים:

כך תכינו סופגניה מושלמת וחגיגית בלי הרבה מאמץ

מתכון סופגניה יום הולדת וסכוריות צבעוניות של מימי נאמן שייך, מבעלי רשת - מאפה נאמן, מתכונאית ומפתחת מוצרים בחברה  מרכיבים:
צילום: גיל אבירם

700 ג' קמח (5 כוסות)

חצי שקית שמרים טריים

חצי שקית משפר אפייה

100 ג' סוכר (חצי כוס)

3 חלמונים

80 ג' חמאה רכה

כפית שטוחה מלח

כוס ורבע חלב פושר

כפית תמצית וניל.

60 גרם חמאה מומסת להברשה. 

 

מרכיבים לציפוי-

200 גרם שוקולד מריר או חלב איכותי

1/4 כוס שמנת מתוקה 38% שומן מסדרת השף הלבן

25 גרם חמאה

סוכריות יום הולדת בשלל צבעים:) .

אופן הכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק רך וקצת דביק, לשמן קערה ולהתפיח במקום חמים כשהבצק מכוסה עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. לקמח את משטח העבודה ללוש מעט את הבצק.

3.  ליצור כדורים להתפיח כ 30 – 40 דקות להבריש את הכדורים בשמן.

4. לחמם תנור ל 190 מעלות לאפות כ 12 דקות, כשהסופגניות מתחילות להזהיב להבריש בחמאה מומסת, להחזיר לתנור ולאפותעד שהסופגניות מזהיבות – משחימות להבריש אותן בחמאה מומסת פעם נוספת ולכסות עם מגבת נקייה 10 דקות.

 

 להכנת הציפוי:

בסיר כפול עם מים ( באןמרי) ממיסים את השוקולד. מוסיפים את השמנת, בוחשים ומוסיפים את החמאה עד לקבלת מרקם אחיד. מסירים מהאש.

טובלים את הסופגניות בחציין בציפוי השוקולד ומניחים לו להתקרש.

אפשר לטבול את הסופגניות לאחר הציפוי בסוכריות קטנות בשלל צבעים.