בוהריים בחאן הבורג': הבילוי המושלם שלכם
מתי לאחרונה הייתם בבורג' יפייפה שחולש על דורות עוד מהתקופה העותומנית והיום הוא גן אירועים ומסעדה אוטנטית ומעולה שהזמן עצר בה? תנו לעצמיכם יום ובואו.
- בתי לוין
- י"ח סיון התשפ"ד
בוהריים בחאן הבורג' בלב מתחם היסטורי יפיפה המוקף במטעי אבוקדו, טרסות דשא ירוק עוצר נשימה ופרחי אביב צמוד לשדות של בנימינה ממוקם חאן הבורג'. הבורג' נבנה בתקופה העות'מנית ושמו יצא למרחוק כשהקיסר הגרמני וילהלם לן בו לפני הפגישה המיתולוגית עם הרצל. בהמשך הברון רוטשילד קנה את אדמות הבורג' לטובת חקלאי זכרון יעקב שגידלו עליהן תבואות, ענבי יין ושקדים. במהלך השלטון הבריטי האדמות עברו מזכרון יעקב לבנימינה וכך עד היום.
צילום: בורג 1
שנים לאחר מכן, אבי גולדשטיין, נצר לשושלת איכרים מזכרון יעקב, ראה במלאכת שחזור ושימור החאן שליחות עליונה. הוא הקים בסמוך לו גן אירועים ומופעים ייחודי ומסעדה שקמה מתוך הגשמת חזונו לספק חוויה קולינארית המבוססת על תוצרים מקומיים מובחרים שמגיעים מדי יום הישר מהשדות והמטעים הסמוכים וממשקי האזור. אחד הדברים שעמדו לנגד עיניו היה 'Slow food' ולכן המקום משתמש בתו איכות 'חי בריא' כגון ביצי חופש, בשר במרעה חופשי, עוף אורגני והכל על טהרת כחול לבן מקומי, כאשר הטריות היא ערך מוביל. אבי גולדשטיין, בעלים: "בורג' בוהריים הוקם במטרה לאפשר לאנשים להנות מהפנינה הירוקה ההסטורית שלנו בשילוב תפריט מקומי איכותי המציע ארוחות בוהריים המתאימות גם לאוהבי בשר וגם לצמחונים בשילוב אלכוהול מקומי משובח, ספיישלים משתנים מדי יום ומחירים נגישים". כהצדעה לרגעים ההיסטוריים בהם פעל החאן - התקופה העות'מנית, ימי המנדט הבריטי והקמת הישוב העברי, השף אבי שטייניץ לוקח את האורחים למסע קולינרי של בוהריים (שילוב של בוקר וצהריים) עם קריצה לשלושת המטבחים כשמכל פינה במסעדה ניתן להתרווח ברוגע ולהשקיף על נוף ירוק מהמם. כך ניתן למצוא בתפריט מנות כגון פידה תורכי במילוי בשר, סוג'וק, עגבניות וצ'ילי או פידה ירוק ממולא תבשיל ירוקים וביצת עין. מהמטבח האנגלי ניתן למצוא ארוחת בוקר אנגלית מסורתית או מנת סטייק וביצי עין. יש לציין כי ייחודיות נוספת של הבורג' - תפריט בראנץ' כשר בשרי. תפריט לדוגמא: - ראס אל שולחן- פותחים שולחן עם סלט חיטה ובטטות , טחינה לבנה, קונפי שום, סלט ירקות גינה, סלט ביצים, מגש לחמים שנאפו במקום וממרחים תוצרת בית. 58 ₪.
- פידה איסטנבול- מאפה בצק תורכי במילוי בשר מתובל, סוג'וק עגבניות וצ'ילי מוגש עם טחינה סלט עלים ירקות ועלי תבלין – 74 ₪.
- צ'ארלס השלישי- ארוחת בוקר אנגלית הכוללת זוג נקניקיות תוצרת בית, שעועית לבנה ברוטב עגבניות, תפוח אדמה פריך, צמד ביצי עין (ביצי חופש כמובן) מוגש עם סלט עלים ירוקים ועלי תבלין. 78 ₪.
- שקשוקה ירוקה- תבשיל ירוקים מנגולד ותרד מוגש עם סלט ערוגה טרי ובייגל שומשום חם. 62 ₪.
- השניצל של וילהלם-שניצל עגל דק דק עם פירה מזלג של כרובית. 86 ₪.
- Steak & Egg - נתחי אנטרקוט צרוב, תפו"א פריך, צמד ביצי עין מוגשים עם סלט עלים ירוקים ועלי תבלין. 86 ₪.
צילום: בורג