חג המנגלים עוד רגע כאן וזה בדיוק הזמן לעבור קורס ריענון במינגול, כולל עשרה טיפים מעולים להצלחה מסחררת כדי שייצא לכם בשר, בדיוק כמו במסעדה. באדיבות השף תומר תומס שגריר ארקוסטיל 1.מילוי המנגל: רצוי שהפחמים יהיו במרחק של כ-10 ס״מ מהרשת. כך נשמור על מידת צלייה אחידה. 2.טעות נפוצה - יש שסבורים שרשת נירוסטה טובה יותר מברזל וזו טעות. רשת ברזל עדיפה. 3.בארוחת מנגל יש לחשב כמות לפי כ-350 גרם בשר בכללי לסועד. 4.לא לערבב סוגי בשרים על אותו שיפוד. זמני הבישול משתנים בין נתח לנתח 5.לא מניחים בשרים קפואים וקרים על הגריל. 6.רצוי להתחיל את תהליך הצלייה לאחר שהפחמים האפירו, ולא כאשר קיימת אש גלויה 7.לפני הנחת הבשרים בפעם הראשונה יש לנקות ולשמן את הרשת בעזרת בצל חצוי ומשומן. 8.עדיף לרכוש שיפודי נירוסטה. במידה ומשפדים בשיפודי עץ יש להשרות אותם כ-10 דקות במים ואח״כ לשפד, כך זה יעכב את השריפה שלהם. 9.במידה ותרצו לצלות דגים על המנגל, יש לפרוס לימון לעיגולים ולהניח על הרשת ואת הדג על פרוסות הלימון, כך הדג לא יידבק וגם תיהנו מהארומה של הלימון. 10.אל תמליחו את הבשר במהלך הצלייה. המלחת בשר על האש פוגמת באיכותו. מומלץ להמליח בסוף הצלייה. וטיפ זהב: זכרו להאכיל קודם את הילדים כדי שתוכלו להמשיך וליהנות מהבשר