X

אגרול אפוי עם עוף וירקות

  • ז' תשרי התשפ"ב
צילום: רון יוחננוב
מנה ראשונה לארוחת החג זה מאסט, אבל אגרול כמנה ראשונה זו כבר הברקה.  לפניכם מתכון לאגרול אפוי במילוי רצועות עוף וירקות, שהאפייה עושה לו רק טוב. באדיבות רון יוחננוב (Foody) ל"עוף טוב"   מצרכים: 2 כפות שמן קנולה 300 גרם חזה עוף שלם, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה 1 פלפל ירוק 1 פלפל אדום 1 בצל 1/4 כרוב לבן 1 גזר 5 כפות רוטב סויה 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק 2 כפות סילאן מעט פלפל צ’ילי אדום חריף טרי, קצוץ דק 3 שיני שום כתושות קורט שורש ג’ינג’ר כתוש 1 חבילה בצק פילו מופשר ומצונן לפי הוראות היצרן 1/4 כוס שמן קנולה לשימון עלי הפילו   לקישוט: חופן שומשום חופן שומשום שחור   אופן ההכנה: מכינים את המילוי: פורסים את כל הירקות לרצועות דקות. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג’ינג’ר ופלפל הצ’ילי החריף ומזהיבים מעט. מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים כמה דקות עד שהן מלבינות. מוסיפים למחבת את כל הירקות ואת כל הרטבים ומקפיצים יחד. מבשלים במשך כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מעבירים את תכולת המחבת לקערה לצינון. מכינים את האגרול: משטחים עלה פילו, מקפלים אותו לחצי ומשמנים מעט. מניחים מעט מהמלית ומגלגלים את הפילו לאגרול מהודק. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית. מניחים את האגרולים בתבנית ומברישים אותם במעט שמן. מפזרים מעל שומשום בהיר ושומשום שחור. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך כ-25 דקות או עד הזהבה. מילה של רון יוחננוב: בעת ההגשה זלפו מעל לאגרולים דבש או סילאן, זה יתן טוויסט מגניב לשנה החדשה.  
עמוד הבית ראשי אוכל אגרול

art