שעון קיץ
במסעדת "מוזס" ברוטשילד בתל אביב התחדשו במרפסת בר אורבנית לצד מנות חדשות בתפריט. בערב לח במיוחד הגענו לטעום וגם לדגום את המנות החדשות
- כ"ו אב התשפ"א
במדור הקודם כתבתי על הסיטואציה שלא תאמן – ישיבה נעימה בליל קיץ יולי מהביל במרפסת של מסעדה הנמצאת לא בירושלים הקרירה, אלא בגוש דן החם. בשבוע שעבר זה קרה שוב, אבל הפעם לא בהרצליה אלא בהראד קור: רחוב רוטשילד בתל אביב. הסיבה: השקת הבר הקיצי החדש, Summer Bar- של מסעדת "מוזס". כך, ביום רביעי בשעה 19:40, אחרי שעה וחצי בפקקים ועוד טיפה במציאת חנייה (רק בחניון כמובן) הגענו. בחרנו לשבת כמובן במרפסת הדנדשה שבה ממוקם בר קייצי עם מנורות אווירה ומוזיקת רקע שווה. מאווררי ענק מפוזרים מסביב, ולמרות הלחות הגבוהה היינו מרוצים, ומסתבר שאנחנו לא היחידים, ככל שהערב העמיק, כך עוד ועוד סועדים הגיעו ובחרו לשבת במרפסת האורבנית המשקיפה על רחוב רוטשילד השוקק. בגזרת האלכוהול מציע הבר החדש מבחר קוקטיילים קיציים, קלילים וצבעוניים, כמו גם מגוון בירות מהחבית ובבקבוקים, יינות לבנים צוננים ואדומים מעודנים (ויש גם מחירים מיוחדים החל מהשעה 21:00). צבעוני ולא מכביד לא רק במרפסת קיץ התחדשו ברשת, אלא גם במנות חדשות ואותן ניסינו. פתחנו עם: קרפצ'יו חציל אסיאתי: חציל קלוי, צ'ילי טרי, צ'יפס קוקוס, בצל סגול, רוטב בוטנים, נענע, כוסברה ובזיליקום (39 ₪), שולחן מקסיקני: מגש צבעוני לחלוקה עם ירקות שורש, סלסה שעועית שחורה עם טחינה, קרם שעועית לימה עם ראגו טלה, גווקאמולה חציל בויניגרט חרפרף, סלסה של עגבניות שרופות וסלסה וורדה, מוגש לצד טורטייה מושחמת (59 ₪) וקסאדייה דה קרנה: טורטייה עם ראגו טלה, רוטב שעועית שחורה, כוסברה, צנונית, צ'ילי טרי, סלסה של עגבניות שרופות וקרם לימה (49 ₪). גולת הכותרת בעיני הייתה מנת השולחן המקסיקני, אז נכון לא מדובר בשולחן, אלא במגש ועליו מיני מטבלים טעימים ושונים, עם חצאי טורטייה קריספית (בחלקה), אבל לא יכולה להיות מנה יותר קיצית ומתאימה ממנה לפתוח את הארוחה. אהבנו מאוד גם את הקסאדייה דה קרנה- מנה ייחודית, לא מכבידה ולא גדולה במיוחד, שרק עושה חשק לבאות.
צילום: סלמון בקארי. צילום: גדי אהד
סלמון בקארי. צילום: גדי אהד לעיקריות אני בחרתי מהמנות חדשות את הסלמון בקארי: פילה סלמון ברוטב קארי אדום, צ'ילי טרי, כוסברה ובזיליקום, ותוספת ירוקים (89 ₪), והקרניבור בחר בהמבורגר מקסיקו סיטי: בשר בקר, ביצת עין, חסה, סלסת עגבניות שרופות, איולי פלפלים צהובים קלויים וגוואקמולה שהוגש עם פירה אלוהי. אני אהבתי את מנת הסלמון הגדולה והצבעונית שהיו בה הרבה ירקות ירוקים שהוקפצו למידת אל דנטה ולא בושלו למוות. והקרניבור בלע את ההמבורגר העסיסי כולל התוספות שרק הוסיפו למנה ולא גרעו ממנה. בקינוחים, בחרנו במנה החדשה יחסית: הקראק פאי, הטעים והממכר שהספקתי לחסל רגע לפני שמנהל המסעדה שבעברו היה קונדיטור, סיפר לי ממה הוא עשוי (תועפות של חמאה וסוכר) ובפונדט שוקולד שהיה שוקולדי וטעים. שורה תחתונה: שמח, טעים, צבעוני ואורבני- כל זה במקום אחד. צריך יותר? מוזס רוטשילד תל אביב שדרות רוטשילד 35, תל אביב 03-5664949 שעות פתיחה: א'-ד': 02:00 – 12:00 ה' -ו': 04:00 – 12:00 שבת: 02:00 – 12:00 http://www.mosesrest.co.il