X

אורז טנדורי

  • י"ג ניסן התשפ"א
צילום: אמיר מנחם
אורז טנדורי מתובל וססגוני תאווה לחיך וחגיגה לעיניים ומתאים כתוספת לארוחה חגיגית שישדרג לכם את מגוון התוספות לשולחן החג והאורחים יתלהבו וישבחו באדיבות רותם ליברזון לסוגת   מצרכים: 2 כוסות אורז בסמטי קלאסי "סוגת" 4-5 כפות שמן זית 2 כפות זרעי כמון 2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק 3-4 גרגירי פלפל שחור 3 עלי דפנה 1/2 בצל אדום פרוס 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות 1/2 כפית מלח 2 כפות שום כתוש 1/2 1 כפות רסק עגבניות 1 כפית גראם מסאלה 1/2 כפית כורכום 1 כפית צ'ילי גרוס 2 כפות מים 1/4 כוס כוסברה קצוצה   אופן ההכנה: שוטפים היטב את האורז עד שמי השטיפה הופכים צלולים. מעבירים לקערה ומשרים 10 דקות במי ברז. מסננים. מרתיחים 1/2 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים את האורז ומעט מלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות, עד שכל המים נספגים והאורז רך. משהים בסיר סגור עוד 5 דקות ומאווררים במזלג. מניחים להתקרר. מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים אותם כמה שניות. מוסיפים צ'ילי טרי, גרגירי פלפל, עלי דפנה, בצל, פלפל אדום ומלח ומקפיצים 3-4 דקות. מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, גראם מסאלה, כורכום וצ'ילי גרוס ומערבבים היטב 2-3 דקות. מוסיפים את המים ומערבבים מעט עד שהם מתאדים. מעבירים לסיר את האורז המבושל וכוסברה קצוצה ומערבבים בעדינות. מגישים עם מעט כוסברה קצוצה מעל.    
עמוד הבית ראשי אוכל אורז

art