X

פילה מוסר על מצע פירה

רגע לפני החגים, קבלו מתכון מרשים במיוחד שיתאים לכל ארוחה. באדיבות השף פאדי יעיש למסעדת "חצר גולדמן"

  • כ"א אלול התש"פ
פילה מוסר. צילום: שרית גופן
החגים עוד רגע פה, וזה הזמן להתחדש עם מתכון חגיגי, טעים ומושקע שיתאים לארוחת ראש השנה שמחה במיוחד, כי זו הולכת להיות שנה נהדרת   מצרכים: 400 גרם פילה מוסר מצרכים לפירה: חצי קילו תפוחי אדמה (מזן חמאה) 50 גרם חמאה 100 מ"ל חלב פושר מלח לפי טעם מצרכים לרוטב: 2 כפות שמן זית 50 גרם תרד שטוף 10 חתיכות עגבניות מיובשות מיץ  מלימון אחד 2 פרוסות שום 2 פרוסות  צ'ילי חריף חצי כוס  ציר דגים מלח פלפל שחור לפי טעם 20 גרם פרמזן מגורדת.   אופן הכנת הפירה: מרתיחים את תפוחי האדמה עם הקליפה בתוך סיר 35- 40 דקות. מקלפים את תפוחי האדמה בעזרת מים קרים וקרח. מרסקים את תפוחי האדמה, מוסיפים חלב, חמאה ומלח ומערבבים. אופן הכנת הרוטב: שמים במחבט שמן זית ומוסיפים שום, צ'לי חריף ועגבניות מיובשות להשחמה. מכניסים את התרד לתוך המחבת ואת מיץ הלימון. מוסיפים את ציר הדגים ומלח פלפל. מרתיחים את הרוטב ואז מוסיפים את הפרמזן לאיחוד כל המרכיבים. את הפילה אפשר לצרוב משני הצדדים במחבט או על הגריל. הרכבת המנה: שמים בצלחת פירה, מניחים עליו את הפילה ושופכים מעל מהרוטב.    
אוכל מתכונים פילה מוסר חצר גולדמן

art