X

סלט קממברט ואגוזים

  • ט"ז אב התש"פ
צילום: יורם אשהיים
צילום: יורם אשהיים
סלט טעים במיוחד אבל רק אם מקפידים על הוראות ההכנה בדייקנות ייקית. אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות קנויות – פחות מכוס בכמות.   באדיבות צחי בוקששתר, שף ובעלים רשת "בלאק"   מצרכים: 2 בצלים סגולים 2 גזרים 1 ק"ג מלפפונים קטנים ("מלפפוני טעם" או בלדי) קרח מעט מלח ½ צנצנת עגבניות מיובשות 200 גרם קממברט או גבינה דומה כוס אגוזי מלך שבורים גס ½ כוס רוטב שומשום תפוזים   לרוטב שומשום תפוזים: ½ כוס מיץ תפוזים טריים ½ כוס שמן קנולה כפית שמן שומשום 2 כפות רוטב סויה 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק   אופן ההכנה: את המלפפונים, הגז והבצל פורסים הכי דק שאפשר – הכי טוב בעזרת מנדולינה. משרים במים עם קרח לחצי שעה. בקערה גדולה מניחים את הרוטב, האגוזים והעגבניות המיובשות. פורסים דק את הגבינה ומוסיפים. להגשה, מסננים את הירקות, ממש מנערים ממים, מניחים על מגבת מטבח נקייה לרגע. מוסיפים לקערה, מערבבים ומגישים.   אופן הכנת הרוטב: מניחים בצנצנת זכוכית סגורה היטב, מנערים חזק ושופכים על הסלט.
אוכל סלטים

art