זה מאד בריא לאכול עלים ירוקים, אין ספק, אבל לפעמים מרגישים שרוצים ללעוס משהו אמיתי. כזה שעושה רעש בין השיניים. סלט המון הוא הסלט למי שאוהבים ירקות. טעים להוסיף לו ירקות פריכים נוספים, כמו שומר וקולרבי – וגם לזרות אגוזי מלך למעלה. באדיבות צחי בוקששתר, שף ובעלים רשת "בלאק" מצרכים: 3 עגבניות אדומות 2 פלפלים אדומים 2 פלפלים צהובים 2 פלפלים ירוקים חריפים 2 גזרים 2 בצלים סגולים צרור פטרוזיליה מצרכים לרוטב: מעט גרידת לימון מיץ מ-1/2 לימון 1/4 כוס שמן זית 1/2 שן שום 1/4 כפית סוכר אופן ההכנה: מערבבים היטב את חומרי הרוטב. חותכים את הירקות דק, אך באלכסון – כדי שיצאו פרוסות דקות ומחודדות. קוצצים את הפטרוזיליה. מערבבים הכל ומגישים.