X

פסטה ברוטב לימון

  • י"ד סיון התשע"ט
מצרכים:   500  גרם פסטה רומו מסוג: ריצ'יולי, מזי-ריגטוני כו' 1  לימון גדול 2  כפות חמאה 2  שיני שום קצוצות דק 1/2  כוס יין לבן 1 מיכל שמנת מתוקה מלח, פלפל שחור גרוס   אופן ההכנה: מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן. מגרדים את החלק הצהוב של קליפת הלימון בעזרת מיקרופלן (במתכון זה לא משתמשים בלימון עצמו). ממיסים במחבת גדולה את החמאה עם השום. מוסיפים את קליפות הלימון, מערבבים 30 שניות ומוסיפים יין לבן. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי. יוצקים למחבת את השמנת המתוקה ומרתיחים כ-5 דקות עד שהיא מצטמצמת ומתקבל רוטב סמיך, מתבלים. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד דקה נוספת ומגישים מיד. צילום: רועי שר
מתכונים