X

חמין ספגטי עם אסאדו

  • י"ט אדר התשע"ח
החמין נחשב לאחד המאכלים האהובים ביותר על הישראלים וחוצה עדות, מגזרים ומגדרים. אי אפשר להעביר ימי שבת חורפיים בלי צלחת חמין טובה ומהבילה. מותג הפסטה "ברילה",  מציע מתכון לחמין ספגטי שיהפוך את חמין השבת שלכם לשונה וטעים לא פחות מהמתכון השגרתי. את המתכון יכולים להכין גם אלו שלא קיבלו את כובע הבשלנים של הבית. אביזרים: תבנית עמוקה לאפייה מלבנית נייר אפייה מצרכים: 1 צנצנת רוטב ברילה בזיליקום 1 חבילת ספגטי בוקטיני (ספגטי מס' 9) של ברילה 5 יחידות אסאדו חתוכות עם העצם 7 שיני שום 5 כפות שמן זית 2 בצלים חתוכים לרבעים כפית מלח 200 גרם ערמונים כפית פלפל שחור גרוס כף גדושה פפריקה מים לכיסוי הפסטה 3 כפות טימין - רק העלים אופן ההכנה: מבשלים את הספגטי ומסננים. במחבת מניחים שמן זית, רבעי בצלים ואת האסאדו, מטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר והבצלים משחימים ומניחים את המחבת בצד. מערבבים בקערה את הספגטי עם צנצנת הרוטב, השום, הפפריקה, המלח, הפלפל והטימין. בתבנית מלבנית משומנת, רצוי מרופדת נייר אפייה משומן, מניחים מעט מהספגטי, מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על התבנית, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל. מכסים בשאר הספגטי. מכסים במים עד לכיסוי הספגטי. עוטפים בנייר אפייה שמעליו נייר כסף. אופים בתנור בחום של 130 מעלות ללילה, או לכ- 7 שעות. צילום: אפיק גבאי
אוכל מתכונים