X

טופי דבש ופיצוחים

  • כ"א אלול התשע"ז
ממתק טופי ופיצוחים, יתאים לסיום ארוחה כבדה או כממתק בין הארוחות או עם הקפה. ניתן לשמור בכלי זכוכית במקרר מספר ימים. מצרכים: 250 גרם סוכר לבן 125 מ"ל דבש 25 גרם סוכר אינוורטי 375 מ"ל שמנת מתוקה 38% 60 גרם חמאה תערובת אגוזים: 190 גרם שקדים מולבנים 75 גרם אגוזי לוז 50 גרם צנוברים 60 גרם פיסטוק מקולף גרידת לימון מחצי לימון אופן ההכנה: קולים את האגוזים קלות וחותכים גס. שמים בסיר: סוכר לבן, סוכר אינוורטי, דבש ושמנת מתוקה ומביאים לחימום של 120 מעלות. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה ואת תערובת האגוזים והלימון מערבבים היטב. מעבירים את הכל לתבנית ומשטחים לגובה של 1 ס"מ . מעבירים את התבנית למקרר לכ-5 שעות.
צילום: דניאל לילה
אוכל

art