X

קיגל איטריות

  • כ' אלול התשע"ז
גם למי שלא מכיר מאכלים מזרח אירופאים, כדאי לנסות את הקיגל המסורתי לשולחן החג. לא תצטערו מצרכים: חצי חבילת אטריות 'אסם' עבות (200 גרם) 2 תפוחי עץ גראנד פרוסים 125 גרם סוכר קינמון לפי הטעם 60 גרם צימוקים 2 ביצים 2 כפות שמן אופן ההכנה: מבשלים את האיטריות אל- דנטה. רבע מכמות האטריות מניחים בצד. ליתרה מוסיפים צימוקים, ביצים, קינמון, סוכר ותפוחי עץ. מערבבים היטב ועכשיו מוסיפים את יתרת האטריות שהושארו בצד. שופכים את התערובת לתבנית. מושחים בביצה את החלק העליון ויוצקים 2 כפות שמן מעל בצורה שווה מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 40 דקות. מצננים מעט ומגישים.
צילום: רלי לב
אוכל

art