n
דף הבית / אוכל / טרפלס שוקולד וארל גריי

טרפלס שוקולד וארל גריי

טראפלס שוקולד
צילום: טל ציפורן

קינוח משגע עם מראה יפהיפה, טעם עשיר ומפנק, והכי חשוב- במינימום מאמץ. אבל לטרפלס האלו יש מרכיב סודי שמתאים בדיוק לעונת הסתיו- תה ארל גריי עשיר וארומתי. הטעם ההדרי של תמצית הברגמוט משתלב עם שוקולד ומקפיץ את טעם של הטראפלס לגבהים חדשים.

באדיבות רחלי קרוט לויסוצקי

 

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60% מוצקי קקאו ומעלה)

150 מ”ל שמנת מתוקה 38% (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)

1 שקיק תה “ארל גריי” של ויסוצקי

150 גרם פקאנים מסוכרים או טבעיים

קקאו לעיטוף הטראפלס

 

אופן הכנה:

אם משתמשים בפקאנים טבעיים קולים אותם עד הזהבה קלה וריח טוב. מצננים וקוצצים גס. אם משתמשים בפקאנים מסוכרים רק קוצצים גס. ממש רק לרבעים בערך.

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.

שופכים אל תוך קלחת את השמנת ואת שקיק התה ומביאים לסף רתיחה.

מוציאים את שקיק התה ומוזגים את השמנת הרותחת לקערה עם השוקולד.

ממתינים 5 דקות ואז מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק.

מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.

מעבירים את הגנאש עם הפקאנים לתבנית מרובעת 20 על 20 שבתחתיתה נייר אפייה.

מעבירים למקרר למשך הלילה (ואפשר גם למקפיא).

כשהגאנש יציב מאוד מחלצים אותו מהתבנית, חותכים לקוביות ומגלגלים בתוך קערה או שקית עם קקאו. אפשר לעשות את זה עם מסננת ואז בכלל לא מתלכלכים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

WhatsApp Image 2024-04-28 at 14.35.43_a7718d94

שריפה בבניין מגורים בבת ים

תפריט נגישות