n עוגות דבש ללא גלוטן | גל גפן
דף הבית / אוכל / עוגות דבש ללא גלוטן

עוגות דבש ללא גלוטן

עוגת דבש
צילום: יח"צ

חגי תשרי כבר מעבר לפינה, וזה הזמן להיערך עם עוגת דבש לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. היא אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, נימוחה בפה, ומתאימה כקינוח לכל ארוחה.

באדיבות הקונדיטור הראשי של "ביגה" רן בן דוד

 

מצרכים:

100 סוכר חום דמררה

100 סוכר לבן

300 דבש

120 ביצים

200 שמן

350 קמח לעוגות ללג (עדיף קמח תמי)

7 גרם אבקת אפיה

2 גרם סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

200 מ"ל תה כהה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-165 מעלות.

מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.

מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.

מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה. בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.

אופים כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

טיפ: מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

צילום – ארגון ידידים

בת ים: הסוכה של ראובן