 
                                
                                
                                
                                אורז טנדורי מתובל וססגוני תאווה לחיך וחגיגה לעיניים ומתאים כתוספת לארוחה חגיגית שישדרג לכם את מגוון התוספות לשולחן החג והאורחים יתלהבו וישבחו    באדיבות רותם ליברזון לסוגת         מצרכים:    2 כוסות אורז בסמטי קלאסי "סוגת"    4-5 כפות שמן זית    2 כפות זרעי כמון    2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק    3-4 גרגירי פלפל שחור    3 עלי דפנה    1/2 בצל אדום פרוס    1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות    1/2 כפית מלח    2 כפות שום כתוש    1/2 1 כפות רסק עגבניות    1 כפית גראם מסאלה    1/2 כפית כורכום    1 כפית צ'ילי גרוס    2 כפות מים    1/4 כוס כוסברה קצוצה         אופן ההכנה:    שוטפים היטב את האורז עד שמי השטיפה הופכים צלולים. מעבירים לקערה ומשרים 10 דקות במי ברז. מסננים.    מרתיחים 1/2 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים את האורז ומעט מלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות, עד שכל המים נספגים והאורז רך. משהים בסיר סגור עוד 5 דקות ומאווררים במזלג. מניחים להתקרר.    מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים אותם כמה שניות. מוסיפים צ'ילי טרי, גרגירי פלפל, עלי דפנה, בצל, פלפל אדום ומלח ומקפיצים 3-4 דקות.    מוסיפים שום כתוש, רסק עגבניות, גראם מסאלה, כורכום וצ'ילי גרוס ומערבבים היטב 2-3 דקות. מוסיפים את המים ומערבבים מעט עד שהם מתאדים.    מעבירים לסיר את האורז המבושל וכוסברה קצוצה ומערבבים בעדינות. מגישים עם מעט כוסברה קצוצה מעל.