ערנות מצילת חיים ברחובות: כאב גרון תמים הוביל לגילוי מוקדם של סרטן בבלוטת התריס
תחושת חנק קלה ואי נוחות בגרון הובילו את דניאל רטנר, תושב רחובות בשנות ה־60 לחייו, לבדיקה שגרתית במכבי שירותי בריאות. בזכות ערנות הצוות הרפואי התגלה גידול סרטני בבלוטת התריס בשלב מוקדם – והוא עבר טיפול מציל חיים
- מערכת האתר
- ג' סיון התשפ"ו
מה שהחל בתחושת אי נוחות קלה באזור הגרון, הסתיים באבחון מוקדם של סרטן בבלוטת התריס ובטיפול רפואי שהציל חיים.
דניאל רטנר, תושב רחובות בשנות ה־60 לחייו, החל בתקופה האחרונה לחוש תחושת לחץ וחנק קלה באזור הגרון. למרות שמדובר היה בתחושה שנראתה תחילה שולית יחסית, הוא החליט שלא להתעלם ופנה לבדיקה רפואית אצל ד"ר ארקדי קרביץ, מומחה אף־אוזן־גרון.
לאחר הבדיקה הראשונית הפנה ד"ר קרביץ את רטנר לבדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס במכון הדימות של מכבי שירותי בריאות ברחובות.
את הבדיקה ביצעה דיאנה גרינברג־וורנשטיין, דימותנית ותיקה העובדת במכון הדימות של מכבי ברחובות כבר כעשור. במהלך הבדיקה הבחינה בממצא חריג שעורר את חשדה והועבר באופן מיידי להמשך פענוח אצל ד"ר איגור שרמן, מומחה ברדיולוגיה אבחנתית.
ד"ר שרמן זיהה כי מדובר בממצא חשוד והמליץ על המשך בירור רפואי מקיף. בהמשך התברר כי מדובר בגידול סרטני בבלוטת התריס. בעקבות האבחון המהיר עבר רטנר ניתוח לכריתת הנגע הסרטני בבית החולים, והחל בתהליך החלמה.
“לא חשבתי לרגע שזה יגיע לשם”, סיפר רטנר לאחר ההליך הרפואי. “הרגשתי משהו לא רגיל בגרון, אבל כמו הרבה אנשים אמרתי לעצמי שאולי זה יעבור. בדיעבד, זו הייתה החלטה נכונה להיבדק. הערנות של הצוות פשוט הצילה אותי”.
עוד הוסיף: “אני רוצה להודות לד"ר שרמן על תשומת הלב והמקצועיות, ולדיאנה על בדיקה יסודית ומדויקת. יישר כוח גדול”.
דיאנה גרינברג־וורנשטיין סיפרה כי המקרה ממחיש עד כמה חשוב לבצע כל בדיקה בריכוז, אחריות וירידה לפרטים, גם כאשר מדובר בתלונה שנראית לכאורה פשוטה.
“לפעמים המטופל מגיע עם תלונה שנשמעת יחסית שגרתית, אבל במהלך הבדיקה אפשר לראות משהו שמחייב המשך בירור”, אמרה. “אנחנו יודעים שכל פרט קטן יכול להיות משמעותי. במקרה של דניאל הייתה חשיבות גדולה לכך שהממצא זוהה בזמן והועבר במהירות לפענוח ולהמשך טיפול”.
לדבריה, הרגעים שבהם ניתן לזהות בעיה רפואית בזמן ולסייע למטופל לקבל טיפול מוקדם הם רגעים משמעותיים במיוחד עבור אנשי הצוות הרפואי.
“זו תחושת סיפוק גדולה לדעת שבדיקה שביצעת סייעה לאדם לקבל טיפול בזמן”, הוסיפה. “אנחנו פוגשים מטופלים בכל יום, אבל מאחורי כל בדיקה יש אדם, משפחה וחיים שלמים”.