X

20 שנות עוצמה על המגרש: מאמאנט חוגגת בענק ברחובות

כ־1,000 שחקניות, שמונה מוקדים וטורניר מקביל אחד שסימן חגיגה של ספורט, קהילה והעצמה נשית – לצד חשיפת המיתוג החדש של התנועה

20 שנות עוצמה על המגרש: מאמאנט חוגגת בענק ברחובות
צילום: מאמאנט

חגיגות 20 שנה למאמאנט הגיעו לשיאן באירוע ארצי רחב־היקף, שהתקיים במקביל בשמונה מוקדים ברחבי הארץ והפגיש למעלה מ־1,000 שחקניות לאירוע ספורטיבי־קהילתי יוצא דופן. הטורניר התקיים בתל אביב, חיפה, חדרה, גני תקווה, כפר סבא, ראש העין, רחובות ואשקלון – והפך את המגרשים למוקדי עוצמה נשית, חיבור והשראה.

מעבר למשחקים עצמם, האירוע סימן רגע היסטורי עבור מאמאנט עם חשיפת המיתוג החדש של הארגון, לאחר שני עשורים של פעילות. המיתוג המחודש מבטא את הדרך הארוכה שעשתה מאמאנט – מארגון מקומי ליוזמה ארצית ובינלאומית, עדכנית ורלוונטית לעידן החדש, תוך שמירה על הערכים, הרוח והלב שמלווים אותה מאז הקמתה.

לאירועים הגיעו מכובדים רבים שבאו לפרגן ולהשתתף, בהם עינת זינגר דן, מנכ״לית הפורום הכלכלי־חברתי, ראשי ערים ובהם מתן דיל (רחובות), רז שגיא (ראש העין) ורפי סער (כפר סבא), מנהלי אגפי ספורט, נציגי משרדי ממשלה ואורחים מהמגזר העסקי. בין המשתתפות על המגרש בלטו גם דינה בן־טל, מנכ״לית אל על, ששיחקה במדי קבוצת גני תקווה, וכן חן אלטשולר ועדי קידר־ירדני שלבשו את מדי קבוצת תל אביב.

עפרה אברמוביץ, מייסדת מאמאנט, סיכמה את הרגע המרגש:
״האולמות המלאים באנרגיה, בהתרגשות ובאחוות ספורט נשית הם הוכחה חיה למה שמאמאנט הפכה להיות – הרבה מעבר לטורניר. זהו מרחב של חוסן, שותפות והעצמה, שבו נשים מכל קהילה ומכל מקום נפגשות, מתחזקות ומובילות שינוי״.

סיון שפר, מנכ״לית מאמאנט, הוסיפה: ״זה הרבה יותר מאירוע ספורט. זה רגע שבו רואים בעיניים את הכוח של מאמאנט – נשים מכל הארץ, קהילות שמתחברות, ועשייה שממשיכה לגדול, להתחדש ולהוביל שינוי חברתי דרך המגרש״.