X

מתנדבות העיר בת ים קיבלו אות הוקרה והצטיינות מצה"ל

שלוש נשים ותיקות מבת-ים קיבלו את אות ההצטיינות הנחשב של צה"ל

מתנדבות העיר בת ים קיבלו אות הוקרה והצטיינות מצה"ל
צילום: עיריית בת-ים, מיטל מלכה

אמש, 8.9, במסגרת טקס מצטייני קצין הלוגיסטיקה, עלו שלוש נשים ותיקות מבת-ים לבמה וקיבלו את אות ההצטיינות הנחשב של צה"ל – על פעילות יוצאת דופן, מתמשכת ומרגשת למען לוחמי צה"ל. דליה ביטון, אלה יהלום ורותי קצב, שלוש מנהיגות בקהילת המתנדבות בעיר, נבחרו מבין המוני מתנדבים והפכו ברגע אחד לסמל של נתינה אמיתית ושל רוח בת-ימית חמה.

עיריית בת-ים, מיטל מלכה.צילום: עיריית בת-ים, מיטל מלכה

עיריית בת-ים, מיטל מלכה.צילום: עיריית בת-ים, מיטל מלכה

כבר למעלה משלוש שנים קבוצה מיוחדת במינה – כ-30 נשים וגבר אחד, כולם אזרחים ותיקים – פועלים במסגרת פרויקט "טעימא "שלוש פעמים בשבוע, בימי שני, שלישי ורביעי, הן עולות על ההסעות ומבשלות לחיילי מגל"ן מנות ביתיות עשירות בטעמים, ריחות וחום אימהי. עבור החיילים זו אינה עוד ארוחה – אלא רגע שבו הלב נפתח, רגע שמחזיר אותם לזיכרונות מהמטבח הביתי ומזכיר להם שיש מי שחושב עליהם ודואג להם באמת.

עיריית בת-ים, מיטל מלכה.צילום: עיריית בת-ים, מיטל מלכה

אבל זה לא נגמר במטבח. המתנדבות מהוות עבור החיילים גם אוזן קשבת, כתף תומכת ומשפחה שנייה. בתקופות הקשות ביותר, גם בעיצומה של מלחמת "חרבות ברזל", הן לא ויתרו – והמשיכו להגיע, לבשל, להקשיב, לחזק ולעטוף את הלוחמים באהבה.

עיריית בת-ים, מיטל מלכה.צילום: עיריית בת-ים, מיטל מלכה

הזוכות באות ההצטיינות הן ראשי הקבוצות של מערך ההתנדבות:

  • דליה ביטון – תושבת בת-ים, מתנדבת למעלה משני עשורים במגוון תחומים קהילתיים: חונכת ילדים, תומכת בנשים בסיכון, מבשלת לחיילי צה"ל ומובילה פרויקטים קהילתיים.
  • אלה יהלום – אזרחית ותיקה מבת-ים, מתנדבת כבר 17 שנה בבסיסי צה"ל. ידועה גם בזכות מחוות קטנות של מתיקות, כמו עוגות וממתקים לצוותי החירום.
  • רותי קצב – גמלאית משרד החינוך, שעבדה מעל 25 שנה בבת-ים כגננת ומדריכת גננות. כיום היא חלק בלתי נפרד מפרויקט "טעימא", בו היא מביאה לחיילים בדרום אוכל חם, חיוך רחב ואוזן קשבת.

עיריית בת-ים, מיטל מלכה.צילום: עיריית בת-ים, מיטל מלכה

הפרויקט כולו מתנהל בהובלת מערך ההתנדבות העירוני ובכך העשייה המבורכת הזו היא הוכחה לכך שבת-ים היא הרבה מעבר לעיר מתחדשת – היא בית של ערבות הדדית, נתינה ואכפתיות, המהווים את היסוד האמיתי לקהילה חזקה ומאוחדת.

בת ים מצטיינות צה"ל