פרס הנראות יחולק לראשונה בוועידה הלאומית הגאה רמת גן: אסי עזר, ערן סויסה, אוריין ספיבק וטליה ברטפלד בין הזוכים
במהלך הוועידה ייחשף דו״ח מרכז ניר כץ הסוקר את מצב הלהטבופוביה בישראל, דו״ח האקלים הבית ספרי של איגי
- מערכת האתר
- ח' אייר התשפ"ה

הוועידה הלאומית הגאה תתקיים השנה לראשונה ברמת גן, ביוזמת סגן ראש העיר ומחזיק תיק הגאווה, עו״ד אסף וייס, ובשיתוף ארגוני הקהילה הגאה. הוועידה תציין 50 שנה להקמת האגודה למען הלהט״ב והמאבק לשוויון זכויות. במסגרת הוועידה, שתיערך ב־11.5 במוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית, יושק לראשונה פרס הנראות – פרס חדש בהשראת מסורת ה־GLAAD האמריקאית, המעודדת ייצוג חיובי של הקהילה הגאה בתקשורת.
ועדת הפרס כללה את זמיר דחב״ש (שלום תל אביב), יניב ויצמן (טינק), דורית גווילי (פובליסיס), דוד אנוליק (גיתם IM), וארבעה מראשי הארגונים המרכזיים בקהילה: חן אריאלי (איגי), הילה פאר (האגודה למען הלהט״ב), שילה ויינברג (טרנסיות ישראל) ושחר גרמבק (LGBTwork).
הזוכים בפרס הנראות 2025:
איש השנה בתקשורת: ערן סויסה, על פעילותו הבולטת במדיה הדיגיטלית, הפודקאסט ובישראל היום – תוך ייצוג גאה מרקע דתי־לאומי.
סיקור עיתונאי וחדשותי מקדם שוויון: לי נעים (חדשות 12) ואיתי שיקמן (כאן חדשות, מגיש תוכנית הרדיו ״חלון גאווה”).
מנחה טלוויזיה: אסי עזר, על נוכחות גאה מתמשכת בפריים־טיים.
מנחת רדיו: דלית רצ'שטר (גלגל״צ).
מדיה דיגיטלית: בר אלמליח (“הפשוטע”), אוריין ספיבק וטליה ברטפלד.
מנחה פודקאסט: ידידיה ויטל ("המניפה")
נראות חיובית בטלוויזיה: כרמל בין ונועם לוגסי על תפקידן בסדרה “המפקדת”.
קמפיין פרסומי: AIG, אסי עזר ואלברט אסקולה, ראובני פרידן.
פרס מפעל חיים: העיתונאי והעורך הותיק והמוערך איציק יושע.
במהלך הוועידה ייחשף דו״ח מרכז ניר כץ הסוקר את מצב הלהטבופוביה בישראל, דו״ח האקלים הבית ספרי של איגי, וכן תיערך ישיבה חגיגית של השדולה הגאה בכנסת – אשר תצדיע לראשי השדולה לדורותיה.
ראש העיר רמת גן, כרמל שאמה הכהן: ״רמת גן שמחה לארח לראשונה את הוועידה הלאומית הגאה ולהשיק את פרס הנראות. זו הזדמנות עבורנו להוקיר את מי שתורמים לשיח תקשורתי מכיל ומכבד, ולחזק את הערכים של שוויון, סובלנות ונראות לקהילה הלהט״בית״.
סגן ראש העיר רמת גן, עו״ד אסף וייס: ״רמת גן גאה לארח בפעם הראשונה את הוועידה הלאומית הגאה ולהשיק לראשונה את פרס הנראות. האתגרים שאנחנו מתמודדים איתם כקהילה, גם בארץ וגם בעולם, מחייבים אותנו לחשוב אסטרטגית, לבחון את תמונת המצב מהשטח, מהארגונים ומהנבחרים, ולהבין לאן ממשיכים. בתוך כך, החשיבות של ייצוג תקשורתי חיובי היא אקוטית – במיוחד נוכח כלי תקשורת שפועלים נגד שוויון וסובלנות. חשוב שנחזק את הקולות הגאים והאמיצים״