X

לאהוב אותי: פרויקט חדש ברמת גן מצמיח מנהיגות נשית בתחום מניעת אלימות במערכות יחסים בקרב נערות וצעירות

במהלך שמונה מפגשים, בהובלת מנחות ומרצות מובילות בתחום המגדר, המיניות והטיפול, המשתתפות לומדות כיצד לזהות אלימות סמויה וגלויה

לאהוב אותי: פרויקט חדש ברמת גן מצמיח מנהיגות נשית בתחום מניעת אלימות במערכות יחסים בקרב נערות וצעירות
צילום: ע

במרכז קהילתי רמת חן ברמת גן נפתחה תכנית הכשרה ייחודית לזיהוי אלימות כלפי נערות ונשים צעירות. היא מעניקה למשתתפות כלים ומניפה דגל חדש של תקווה — דרך מודעות, ידע ושינוי חברתי. אלימות כלפי נשים אינה מתחילה פתאום — היא משקפת יחסי כח מגדריים, ומעלה על נס את מוסד הזוגיות והנישואין ויהי מה, גם במחיר של זוגיות דכאנית. במיוחד כשהיא צומחת מתוך האהבה הראשונה, מערכת היחסים הראשונה, המקום שבו אמורה להיות אינטימיות — אבל בפועל יש בה שליטה, חשש, או פגיעה. 

פרויקט 'לאהוב אותי' שנפתח לאחרונה במרכז הקהילתי רמת חן ביוזמתה והובלתה של נטלי ברוך — יזמית חברתית, פעילה פמיניסטית ודוקטורנטית באוניברסיטת בן גוריון בנגב, שעבדה במקלט לנשים נפגעות אלימות ועם נערות וצעירות במצבי סיכון — נולד מתוך ההבנה הזו בדיוק. הוא מבקש להאיר את החושך הזה – להקנות מודעות לזיהוי נורות אדומות במערכות יחסים פוגעניות ונעשה כולו בהתנדבות של היוזמת ומשתתפות התכנית.

במהלך שמונה מפגשים, בהובלת מנחות ומרצות מובילות בתחום המגדר, המיניות והטיפול, המשתתפות לומדות כיצד לזהות אלימות סמויה וגלויה, גבולות וחיזור, קנאה ואובססיביות בתחפושת של אהבה, מהי מיניות מיטיבה, על יחסים המושתתים על כבוד הדדי ועוד. התכנית בליווי מיטב המרצות כמו ד"ר סיגל אופנהיים-שחר, חוקרת מגדר וחינוך מאוניברסיטת בר אילן ברמת גן, זוהר דמסה בלאו, פעילה חברתית ומנחת מיניות בריאה, גלית מילצ'ן, מנכ"לית עמותת תהודה ומחנכת למיניות ועוד.

בסיום ההכשרה, המשתתפות יקבלו גם משחק אינטראקטיבי ייחודי שפותח יחד עם המשחקולוגית נטע סילוני – כלי חדשני להובלת סדנאות, המדבר בשפה קרובה למתבגרים ומתמקדת בנושאים אלו. מלי אלמלם, פעילה חברתית,  מנהלת סושיאל ויוצרת תוכן, משכונת רמת השקמה ברמת גן, שמשתתפת בתכנית אומרת: "התכנית פתחה לי עיניים," היא מספרת. "כבר מזמן אני מרגישה שיש לי שליחות לעזור לנערות להבין מהו קשר זוגי מיטיב ומהו קשר פוגעני, אבל פה קיבלתי את הכלים לעשות את זה נכון, באופן אחראי, משפיע. לא רק מהלב – אלא גם מהראש."

מטרת העל של התכנית ברורה: לא להישאר עוד במקום שמטפל באלימות רק כשהיא כבר פרצה, אלא לחנך לזוגיות מיטיבה. כי שינוי חברתי אמיתי – מתחיל בחינוך, באמון, בקהילה. והמקום הזה, רמת גן, יכול להיות המודל.