רחובות: מסעדות כרמים מציגות פסטיבל שמן זית - שלושה סוגים של שמן זית בייצור עצמי ותפריט ספיישל
מסעדות כרמים מציגות: פסטיבל שמן זית שבמרכזו תפריט מיוחד שכולל מגוון מנות, מראשונות ועד קינוח וכולן עם שמן זית. ולא סתם שמן זית, שלושה סוגים של שמן זית בייצור עצמי, מזיתים הגדלים בשטחים החקלאים של המסעדה. התפריט יוגש בכל מסעדות הקבוצה (סגולה, באר שבע ורחובות) בתאריכים 15-30/04/2025.
- מערכת האתר
- כ"ב ניסן התשפ"ה

מסעדות כרמים בהובלת השף סהר רפאל והבעלים והיינן דני פרץ מציגות תפריט שכולו אהבת הארץ, אהבת האדמה וכמובן האהבה לאירוח: תפריט שמבוסס כולו על שלושה סוגי שמן זית ייחודיים שמיוצרים ע״י אנשי הקבוצה באופן בלעדי לשלושת המסעדות ברחובות, באר שבע וסגולה, הזיתים גדלים בשטחים החקלאיים במושב סגולה בסמוך למסעדה. התפריט מציג מבחר גדול של מנות ראשונות, עיקריות וגם קינוח ובכל המנות משתלבים השמנים המיוחדים.
מסעדות כרמים הן לא רק מסעדות, הן הרבה יותר מזה – הן גם אהבת האדמה, האהבה לדרום, האהבה לאירוח. ההקפדה על גידול מדויק וטיפוח המטעים לאורך כל עונות השנה – הם שמניבים שמן זית איכותי, עשיר וייחודי. שלושה סוגים של זנים, כל אחד וייחודו וטעמו, במשך שנים גודלו וטופחו בשטחים החקלאיים של קבוצת המסעדות, עד שהגיעו לתוצאה המושלמת – שלושה סוגים של שמן זית שמציגים טעם של טבע, מסורת ואהבה שמתמזגים בכל טיפה.
סוגי השמנים:
ברנע - מקור הזן - ישראל | שמן מאוזן בטעמיו, מרירות וחריפות עדינה, מתאים מאוד לחיך הישראלי
פיקואל - מקור הזן - ספרד | הזן הנפוץ בעולם, שמן זית בעל טעמים מודגשים של מרירות לצד חריפות עדינה, נחשב לשמן בריא מאוד.
קורטינה - מקור הזן - דרום איטליה | שמן חזק עם מרירות וחריפות מודגשת, עשיר מאוד בפוליפנולים אשר מעניק לשמן חיי מדף ארוכים וערכים בריאותיים .
תפריט ספיישל שמן זית
ראשונות :
טעימת קולקציית השמן זית של כרמים - ברנע, פיקואל, קורטינה, מלווה בלחמי מחמצת, גבינות, פרמזן, רוקפור וגרוייר, בזיגוג דבש וצ'ילי . 67 ש״ח
קרפצ'ו אינטיאס, שמן זית ברנע, ורדים מיובשים, זעתר טרי ומיץ עגבנייה סחוטה. 74 ש״ח
כרישה בצלייה ארוכה, מתבשלת עד רכות מלאה בטמפרטורה נמוכה, בשמן זית קורטינה ותבלינים בתוספת נטיפי גבינה יוונית. 68 ש״ח
גבינת קממבר רותחת, עגבניות שרי, דבש, פרחי רוקט שמן זית פיקואל, שום קונפי ותימין. 72 ש״ח
עיקריות:
טלייאטה פילה בקר, 240 גר פילה בקר בשמן זית ברנע קונפי רוזמרין וברוסקטת שום ירוק . 210 ש״ח
שיפוד לוקוס על ענפי זית , הנצלה בפלנצ'ה לצריבה קצרה וממשיך בתנור עם שמן זית פיקוואל מרווה, קליפות הדרים קרם כרישה וקרעי קלמאטה. 149 ש״ח
שוק אווז קונפי, בשמן זית קורטינה , תבלינים ארומטיים וירקות שורש, תימין לימוני, שום ירוק נימוח . 119 ש״ח
מתוק לסיום: פאי שוקולד ושמן זית, בצק פריך, טופי מלוח, גנאש שוקולד חלב, קנל שמנת מתוקה ושמן זית קורטינה . 56 ש״ח.
התפריט כאמור יוגש עד ה30 לאפריל.