סדר פסח – גרסת הדיאטנית: שוברים מיתוסים, לא רק מצות
דנית השמיה דיאטנית קלינית מהמרכז הרפואי וולפסון מנפצת מיתוסים לקראת החג.
- מערכת האתר
- י"ג ניסן התשפ"ה

חג הפסח מביא איתו הרבה שמחה, זיכרונות משפחתיים וגם לא מעט מיתוסים תזונתיים שנשמעים בכל שולחן חג.
האם מצה באמת משמינה יותר מלחם? האם צריך להתרחק מתפוחי אדמה? והאם המצה אשמה בעצירות או שזו רק חצי מהתמונה?
הגיע הזמן לעשות סדר, לא רק בצלחת – אלא גם באמונה התזונתית שלנו.
קבלו 4 מיתוסים, שבדומה לחמץ, כדאי שנסלק:
1.מצה משמינה יותר מלחם - האמנם?
מצה רגילה אומנם דחוסה וקטנה יותר מפרוסת לחם, אבל הערך הקלורי דומה.
הבעיה טמונה בכך שלרוב לא מסתפקים באחת – וגם מצות מטוגנות או מרוחות בכל טוב
הופכות לחלק בולט בתפריט הפסח ולכן קל להגיע לעודף קלורי מבלי לשים לב.
הפתרון? לא לוותר, אלא לבחור בכמות שמתאימה לך ולהעדיף ממרחים מזינים.

2. תפוחי אדמה הם האויב – לא בדיוק.
תפוחי אדמה הם מקור מעולה לפחמימות ועשירים באשלגן.
הבעיה אינה במוצר אלא בכמויות ואופן ההכנה -
צ'יפס מטוגן או פירה עם המון שמן שונה מאוד מתפוח אדמה אפוי או מבושל.
וכמו בהרבה מקרים בעולם התזונה- זו לא שאלה של אם אלא של איך וכמה.

3. כשר לפסח = בריא יותר – תלוי.
יש נטיה להסתכל על מוצרים כשרים לפסח כ "נקיים" יותר, אבל זה לא בהכרח נכון.
חלקם דווקא מכילים יותר שומן, סוכר או תוספים כדי לשפר את המרקם והטעם.
חשוב לקרוא תוויות מזון, גם אם המוצר "נשמע" בריא.

4.עצירות בפסח היא גזרת מצרים – או שלא.
מצה מכילה מעט מאוד סיבים וגורמת לעיתים להאטה בפעילות מערכת העיכול - תופעה שכיחה בחג.
כדי להמנע מעצירות, חשוב לשתות מים לאורך כל היום, להוסיף לתפריט ירקות טריים, פירות עם קליפה,
דגנים מלאים כשרים לפסח במידת האפשר, ולשמור על פעילות גופנית סדירה בימי החג.
חג שמח וטעים!
