X

הסופה ״קורל" כבר כאן : כך תימנעו מהיפותרמיה

ד״ר דוד חובל מנהל מחלקה פנימית ה׳ בביה״ח וולפסון, מסביר על היפותרמיה וכיצד נוכל לשמור על עצמינו ועל משפחתנו בימים הקרים ביותר של השנה

הסופה ״קורל" כבר כאן : כך תימנעו מהיפותרמיה
צילום: PIXABAY

אם עוד לא התעדכנתם בתחזית לימים הקרובים, השבוע הקרוב ילווה בגל קור חריג ומשמעותי לצד גשמים לסירוגין.  סופת הקור שתלווה אותנו בימים הקרובים, זכתה לכינוי "קורל".

שאלנו את ד״ר דוד חובל מנהל מחלקה פנימית ה׳ בביה״ח וולפסון, כיצד ניתן לזהות אם אנחנו סובלים מהיפותרמיה ומה ניתן לעשות במקרה כזה.

מהי היפותרמיה?

"היפותרמיה זהו מצב של ירידת טמפרטורת הגוף מתחת ל-35 מעלות צלזיוס, בעוד שהטמפרטורה התקינה עומדת על כ-37 מעלות".

מי נמצא בסיכון לסבול מהיפותרמיה?

"כל אדם שנחשף לקור נמצא בסכנה להיפותרמיה. כאשר אנחנו נחשפים לקור, חום גופנו שומר על עצמו באמצעות מנגנון וויסות טמפרטורה המכונה הומיאוסטזיס, תהליך שבו גובר קצב חילוף החומרים.

במקביל, קצב זרימת הדם לקצוות הגוף מופחת ולכן בין התסמינים הראשונים שנראה במטופלים שסובלים מהיפותרמיה: בשלבים הראשונים ישנה הופעה של חיוורון, רעד ולעיתים בלבול. ככל שטמפרטורת הגוף יורדת יופיעו תסמינים נוספים כגון : ערפול הכרה, האטה בקצב ופגיעה במערכת הנשימה. בנוסף לכך ייתכנו תחושת קור וצמרמורות ואף קושי בדיבור. קשישים ופעוטות נמצאים בסיכון מוגבר להיפותרמיה משום שקצב חילוף החומרים שלהם איטי יותר."

כך תימנעו מהיפותרמיה

"ההמלצה שלי היא קודם כל להקפיד על לבוש חם ומתאים למזג האוויר, שכולל מספר שכבות בגדים. במהלך היום, ניתן לצרוך אוכל ושתייה חמה שיסייעו בשמירה על חום הגוף. הקפידו לשהות במקום חם וכמובן הקפידו לשמור על מרחק ממכשיר החימום על מנת להימנע מכוויות".

ומה לעשות במידה במידה והתסמינים לא חולפים?

"מומלץ לגשת לבדיקה רפואית בהקדם במידה והתסמינים לא חולפים. אצלנו במרכז הרפואי וולפסון, נערכנו מבעוד מועד לסופה "קורל" ואנו ערוכים לתת מענה לפגיעות היפותרמיה."

דוברות וולפסוןד״ר דוד חובל, מנהל מחלקה פנימית ה׳ במרכז הרפואי וולפסוןצילום: דוברות וולפסון

קורל היפותרמיה וולפסון