X

"קצב וקולע": עיריית רחובות משיקה קורס הכשרה לקצבים ועובדי אטליזים

במסגרת ביקורות שנערכו באטליזים, קצביות, מעדניות וחנויות דגים בעיר, הושמדו בחודש האחרון כ-472 ק"ג של מוצרי מזון מהחי. בעקבות הממצאים, עיריית רחובות, באמצעות המחלקה לרישוי עסקים, הכריזה על פתיחת קורס הכשרה לקצבים ועובדי אטליזים, ללא עלות, לשם שיפור איכות המזון ושמירה על בריאות הציבור, ומסלול המשך, בשיתוף מעוף מטעם משרד הכלכלה, לניהול נכון ולהצלחה בעסק

"קצב וקולע": עיריית רחובות משיקה קורס הכשרה לקצבים ועובדי אטליזים
צילום: פרטי

לקראת חגי תשרי, השירות הווטרינרי העירוני של עיריית רחובות תגבר את הביקורות בנקודות מכירה של מוצרי מזון מן החי – בשר בקר, עופות ודגים, כשהמטרה העיקרית - לוודא כי מוצרים אלה הינם ממקור מאושר ומורשה וכי הם מוחזקים בתנאים נאותים ובעלי התוקף הנדרש לשיווק.

במסגרת הביקורות, אשר בוצעו על ידי הרופאים הווטרינרים בנקודות המכירה והשיווק של מוצרי מזון מהחי, אטליזים, קצביות, מעדניות, חנויות דגים ורשתות שיווק, נבדקו איכות וטיב המוצרים, עמידה בדרישות החוק ובסטנדרטים הנדרשים לשמירה על בריאות התושבים בעיר. 

וכך, מתוך 86 ביקורות שבוצעו, הושמדו כ-472 ק"ג של מוצרי מזון מהחי, אשר אינם ראויים למאכל והשמדתם מנעה את מכירתם וצריכתם.

כחלק מקידום השירות לעובדי אטליזים ושמירה על איכות המזון לתושבי העיר, הוחלט לפתוח קורס הכשרה לקצבים, 'קצב וקולע', ומסלול המשך. 

התוכנית בנויה משני שלבים:
•    מפגשים מקצועיים בהנחיית השירות הווטרינרי העירוני בשיתוף משרד הבריאות, במטרה לתת כלים לעבודה נכונה לשמירה על בריאות הציבור ולהטמעת הנהלים העכשוויים. הקורס יחל ב-3.11, ויכלול 4 מפגשים מקצועיים שייערכו בימי ראשון, בין השעות 14:30-10:00. הקורס ללא עלות ומותנה בהרשמה >> did.li/jY1lC פתיחתו מותנית במספר הנרשמים, כמו כן מספר המשתתפים מוגבל.

•    מסלול המשך, בשיתוף מעוף ראשל"צ רחובות והסביבה, מטעם הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה, לניהול נכון ולהצלחה בעסק. המפגשים מותנים במספר הנרשמים.

ד"ר אבי צרפתי, הרופא הווטרינר העירוני ומנהל השירות הווטרינרי: "נמשיך לפקח על עסקים מוכרים מזון מהחי על מנת להבטיח כי לתושבות ולתושבים נמכרים מזונות ראויים ומאושרים לצריכה."

קצב וקולע רחובות הכשרה קצבים

art