X

חשיבות שתיית מים לבריאות ולגוף

המים מהווים 75% מתכולת תאי הגוף ו-85% מתכולת תאי המוח והם, ללא ספק, אחד הרכיבים החיוניים ביותר לתפקוד בריא ותקין של גופנו. מה הקשר בין תזונה לבין שתייה? הנטרופתית מיכל כהן תמאם מייעצת. מדור חדש

צילום פרטי
חשבתם פעם עד כמה חשוב לשתות מים? שימו לב לחשיבות שתיית מים ועד כמה היא הכרחית ואפקטיבית: -מסייעת להתחדשות תאי ורקמות הגוף -משפרת את תהליכי העיכול בגוף -תורמת לניקוי הגוף מרעלים -שתיית מים בכמות מספקת מונעת התייבשות ובכך מפחיתה הופעת מיגרנות צרבות וכאבי ראש -מגבירה את לחות העור בשכבות הפנימיות, וכך מונעת מראה עור יבש ומעכבת תהליכי הזדקנות בעור -מפחיתה את הסיכון למחלות ובעיות רפואיות דוגמת: לחץ דם, אבנים בכליות ועוד, מפחיתה התכווצויות שרירים ומשפרת את אלסטיות השריר במהלך פעילות ספורטיבית -שתיית מים מסייעת להפחתת העייפות -שתיית מים בקרב נשים בהריון מפחיתה את הסיכון להריון מוקדם ואף מסייעת למניעת בחילות בשלבים ההתחלתיים של ההיריון -שתיית מים מסייעת לוויסות טמפרטורת הגוף -שתיית מים מוסיפה לעור לחות בשכבות הפנימיות ומונעת ממנו להיראות יבש -שתיית מים בכמות מספקת אצל ילדים תורמת לאכילה נכונה . על מנת לבדוק את הקשר בין שתייה לבין אכילה נכונה, נערך מחקר בגרמניה ("מחקר דונלד") בקרב 717 ילדים בגילאי 11-4, שמטרתו לבדוק את הקשר בין מאזן הנוזלים בגוף ("הידרציה") להתנהגות התזונתית של הילדים לילדים נלקחו דגימות שתן שנאספו במשך 24 שעות, על מנת לברר את מצב הנוזלים בגוף, ובמקביל נלקח מהם תיעוד של יומן אכילה במשך שלושה ימים, ולפיו נעשה ניתוח של טיב התזונה היומית. התוצאות הראו כי ילדים שהיה להם מאזן נוזלים תקין, רווים מספיק בנוזלים בגוף, היו במצב התזונתי הטוב ביותר. ילדים אלה צרכו הכי פחות שומן, שתו יותר מים, ואכלו מזונות העשירים יותר במים, בהשוואה לילדים שדרגת ההידרציה שלהם הייתה נמוכה יותר. מסקנת המחקר הייתה שילדים שנמצאו במאזן הנוזלים הגבוה ביותר, היו בעלי תזונה בריאה ומאוזנת יותר. כלומר, ילדים שמאזן הנוזלים אצלם בגוף גבוה יותר, התזונה שלהם גם בריאה יותר. מה  הקשר בין תזונה לשתייה?
  1. תזונה נכונה מאופיינת בצריכה גבוהה של מזונות עשירים במים כמו למשל ירקות ופירות. הקפדה על צריכתם תורמת לטובה מאזן משק הנוזלים בגוף.
  2. שתייה מספקת יוצרת תחושת שובע. אם צמאים - אוכלים יותר. אם לא צמאים, קיימת ירידה חדה בתאבון.
  3. התייבשות מגבירה צריכת מזון עתיר בשומן. הסיבה לכך היא שקיימת ירידה בתאבון ואז הגוף מפצה על כך בצריכת יתר של שומן, כדי להגיע לקלוריות הדרושות. פירוק השומן מגביר את הייצור הפנימי של המים, ומשפר את ההידרציה בגוף. מצד שני, צריכת יתר של שומן מובילה להשמנה.
אוכל ושתייה תמיד ילכו להם יחדיו. כדאי לזכור לא לשתות בזמן האוכל כדי לא להפריע לתהליך העיכול ועדיף השילוב בין אוכל בריא ומים. מיכל כהן תמאם (בעלת קליניקה לרפואה טבעית – "מיכל בשביל הבריאות" בבאר יעקב), היא נטרופתית מזה 15 שנה, מנחה ומלווה תהליכי הבראה, מעבר לאורח חיים בריא ומייעצת להורים על תזונה

WhatsApp Image 2022-10-19 at 19.16.30צילום: WhatsApp Image 2022-10-19 at 19.16.30

מיכל כהן תמאם (צילום פרטי)

עמוד הבית ראשי בריאות מים

art