X

פחזניות עם קצפת

  • ט"ו אייר התשפ"ב
צילום: גיל אבירם
צילום: גיל אבירם
הקינוח המושלם לארוחת החג. במיוחד לארוחת חג השבועות. קבלו פחזנית שהיא סברינה!  שילוב מתוק ומושלם בין המראה של סברינה  לבין פחזניות במילוי קצפת באדיבות מימי נאמן, מבעלי רשת "מאפה נאמן"   מצרכים: 1 כוס מים 100 גרם מחמאה חתוכה לקוביות 3 ביצים גדולות 1 כף סוכר 1 כוס קמח רגיל ½ כפית מלח   עבור הקצפת: 500 מ"ל שמנת 4 כפות מלאות אבקת סוכר 1 חבילה פודינג וניל    אופן ההכנה: מחממים תנור מראש ל-170 מעלות על תוכנית טורבו. מכינים  סיר עם כוס מים, מלח, מחמאה, וסוכר. מביאים לרתיחה והמסה של המחמאה, מכבים את הגז מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למיקסר, מפעילים עם וו גיטרה  על מהירות בינונית מערבלים בערך 6 דקות עד שהבצק מתקרר לחלוטין הבצק, לאחר שהבצק התקרר, מגבירים מהירות גבוהה במיקסר, מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד לקבלת תערובת בצק אחידה, כעת מוסיפים עוד ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת את הביצה השלישית טורפים בקערה ומוסיפים חצי ממנה אל הבצק עד לקבלת בצק אחיד ומושלם. מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר, משמנים את התבנית מעט ומניחים נייר אפייה. מזלפים פחזניות על כל התבנית, בגודל קטן, הכמות אמורה לצאת בין 20-24, תלוי בגודל שבו תבחרו לזלף ממקמים את התבנית במרכז התנור ואופים בערך 30 דקות עד להזהבה. לאחר מכן מכבים את התנור ,פותחים חריץ קטן בדלת התנור ומשאירים חריץ קטן משאירים את הפחזניות בתנור מכובה 10 דקות ורק אז מוציאים אותן להכנת הקרם - מקציפים את כל מרכיבי הקרם במיקסר עם וו הקצפה לאחר מכן מכניסים לשקית זילוף, חוצים כל פחזנית לחצי לא עד הסוף וממלאים בקרם.  
עמוד הבית ראשי אוכל קינוחים פחזניות

art