X

סירת בטטה במילוי גרגרי חומוס

בא לכם לפנק את עצמכם או את האורחים עם חטיף עשיר של בטטה וחומוס מתובל ופיקנטי?

  • ט' אייר התשפ"ב
צילום: Teka Studio
צילום: Teka Studio
מתכון בטטה הכי טעים שיש עם מילוי מדהים מתוק ומתובל בשילוב תפוח וחומוס וסיומת של פס קרם קוקוס. קל להכנה וטעים בטירוף! באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka   מצרכים: 2 בטטות גדולות 1 בצל קטן קצוץ 1 תפוח עץ קטן, קצוץ 2 שיני שום טחונות גרגירי חומוס מבושלים/ משומרים 2 כפיות ראס אל חנות 2 כפית דבש חופן של כוסברה, קצוצה דק מלח פלפל שחור טחון לרוטב: 200 מ"ל קרם קוקוס 1 כפית פפריקה מעושנת    אופן ההכנה: שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור ל-כ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך. בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות. מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד. לרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח. להרכבת המנה: גורפים בור מאורך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל.
אוכל חומוס בטטה

art