X

קאפקייקס שוקולד טבעוני

  • י"א ניסן התשפ"ב
צילום: יעל אלעד
מדובר במתכון  קל להכנה שילדים יכולים להכין עם ההורים, מתאים כקינוח גם באורחת ליל וסדר וכקינוח לכל ארוחות החג.    באדיבות: יעל אלעד @veganyael לחברת אורגניקזון   מצרכים לשכבת בסיס: 2 כוסות קמח שקדים (אפשר גם לשלב עם חצי כוס אגוזי מלך טחונים) 1 ו-1/2 כפות  מלאות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר 1 ו-1/2 כף  שמן קוקוס במצב משחתי 1/4 כוס מייפל טהור קורט מלח ורוד   מצרכים מילוי: 200 גרם שוקולד מריר 70-85% מומס בקערה 1/2 כוס טחינה גולמית 2 כפות ממרח לבחירתכם נוגט/לוז/חמאת בוטנים טבעיים 1/4 כוס מייפל טהור 1 כפית תמצית וניל 2 כפות חלב צמחי (השתמשתי בסויה ללא סוכר) קורט מלח גס לקישוט מעל-לא חובה   אופן הכנה שכבת בסיס: מחממים תנור על מצב טורבו ל-180. מערבבים את כל המצרכים לבצק אחיד, בעזרת כף מוזגים למנג'טים האקולוגים ומהדקים עם היד לתחתית. מחוררים עם מזלג את התחתית ואופים למשך 10-15 דק׳ עד שהשוליים מזהיבים מעט, מוציאים ומצננים.   אופן הכנה מילוי: מערבבים את  השוקולד המומס  יחד עם הטחינה והחלב, וכשהשוקולד כמעט נמס לגמרי מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים מעט לאיחוד. מוזגים את הציפוי מעל שכבת הבסיס האפויה המצויה במנג'טים, ומכניסים להקפאה ל-30-90 דק׳ לאחר מכן מעבירים למקרר עד להגשה (שימו לב לא לשכוח אותם בהקפאה).  
עמוד הבית ראשי אוכל קאפקייקס

art