X

מיגרנה הסיבות האבחון והטיפול

מאמר זה מדבר על הסיבות לכאבי המיגרנה, האבחון, והטיפול, על מנת שכל אדם שסובל מכאבים אלו, הכוללים כאבי ראש, בחילות, והקאות, הבזקי אור שונים, חולשה, ועוד

  • כ"א חשון התשפ"ב
צילום: FREEPIK
מיגרנה היא מחלה כרונית המתבטאת בהתקפים של כאבי ראש וכן ישנם גם סימנים נוספים. המילה מיגרנה לקוחה מהשפה היוונית, שפירושה חצי גולגולת שכן המאפיינים של מיגרנה הם כאב הראש הממוקם בדרך כלל בחצי הראש. מאמר זה מדבר על הסיבות לכאבי המיגרנה, האבחון, והטיפול, על מנת שכל אדם שסובל מכאבים אלו, הכוללים כאבי ראש, בחילות, והקאות, הבזקי אור שונים, חולשה, ועוד. ידוע שמחלה זו מוכרת, וניתן לטפל בה ולהפחית את כמות ושכיחות הכאבים בעזרת תרופות וסוגי משככי כאבים שהוכיחו כיעילים במיוחד. מאמר יציג את הגורמים וכן את סוגי הטיפולים על מנת שכל אחד ידע את הטיפול המתאים לו. הכירו את הסיבות למיגרנה הסיבות הגורמות למיגרנה אינן ידועות עד הסוף אך במשך השנים מאז אבחון המחלה, וניסיון הרופאים שטיפלו בחולים רבים ברחבי העולם. ניתן להבחין בסיבות המשותפות לכל החולים האלו ירידה בפעילות המוחית בעיה עצבית ,זרם דם גבוה בעורקי המוח, ועוד, יחד עם זאת, ניתן להבחין כי המיגרנה עולה בשכיחות שלה באנשים שלהם קרובים בדרגה ראשונה, הסובלים מהתקפים של מיגרנה, שתיית משקאות חריפים, אכילת מאכלים שונים וגנים מסוימים וכן אצל נשים ניתן לייחס את המיגרנה לשינויים בתקופת הווסת הגורמים למחלה זו . איך מאבחנים את המיגרנה? ניתן לאבחן מיגרנה על פי דברי החולה, כמו כן ניתן גם לבצע בדיקות שונות כמו CT  ראש היכולות לאשש את האבחנה אך לעיתים רבות מספיק רק דברי החולה. מה הם הסיבוכים של מיגרנה? מעבר לעובדה כי המיגרנה יכולה לגרום להפסד ימי עבודה, ולירידה באיכות החיים היא גם מקושרת למחלות שונות כמו:
  • מחלות לב וכלי דם: המיגרנה במיוחד כזאת, המופיעה עם אאורה מקושרת למחלות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, כמו כן יש סיכוי גם להתקף לב.
  • בעיות נפשיות כמו דיכאון מאניה דיפרסיה.
  • מחלות בעקבות שימוש לאורך זמן במשככי כאבים נוגדי דלקת
  טיפולים ותרופות ברוב המקרים הטיפולים לא יהיו עם תרופות, אלא בשינוי הרגלי החיים כמו שינה סדירה, ארוחות סדירות, טיפול בתרופות ניתן במקרים של התקפים קשים או בתדירות גבוהה טיפול בתרופות להקלה במקרי התקף, כמו למשל אספירין אופטלגין ותרופות נוגדות דלקת.   מניעה רבים טוענים שלא ניתן למנוע את ההתקפים לחלוטין, אך קיימות דרכים רבות להפחית את תדירות ההתקפים.
  • נטילת תרופות המונעות התקפי מיגרנה
  • פעילות גופנית
  • הימנעות מאכילת מאכלים שונים הגורמים להתקפים
  • תיעוד ההתקפים והגורמים להם
כל אלו יכולים לגרום למניעת ההתקפים אך חשוב לציין כי חשוב להתייעץ עם הרופא בנוגע לטיפולים מסוימים. לסיכום:  במאמר זה מדובר על מיגרנה הסיבות והגורמים וכן האבחון מניעה וטיפולים ותרופות קיימות אז מאמר זה משתדל לספק מידע נרחב על מיגרנה והתופעות שלה על מנת לאפשר לכל אדם לקבל את הטיפול הראוי לו.
       
**כתבה פרסומית. התכנים נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם רופא
מיגרנה

art