X

חטיפי ברוקולי ברוטב סלק

  • כ"ה תשרי התשפ"ב
צילום: טבעול
חטיפי ברוקולי במרקם פריך עם רוטב סלק מתקתק במרקם קטיפתי, את הטעם מדגישים ומשלימים צ'אנקים של גבינת פרמזן באדיבות רות אליבר ל"טבעול"   מצרכים: 1 חבילה חטיפי ברוקולי או חטיפי כרובית 2-3 כפות שמן זית או ספריי שמן 30 גרם חמאה (לאופציה טבעונית – שמן קוקוס) 1 סלק אדום מבושל וחתוך לקוביות (מומלץ לעטוף בנייר כסף ולאפות שעה עד ריכוך בתנור) 3 שיני שום כתושות 1 כפית קמח 1 כף דבש 1 מיכל שמנת מתוקה (לאופציה טבעונית – קרם קוקוס) צ'אנקים של גבינת פרמזן (לאופציה טבעונית – שבבי קוקוס)   אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים שמן זית או מתיזים ספריי שמן על החטיפים. אופים כ-25 דקות, עד הזהבה. ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את קוביות הסלק והשום ומטגנים דקה. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים את החלב, הדבש והשמנת המתוקה. מביאים לרתיחה והסמכה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש וטוחנים במוט בלנדר, מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לצלחת מעט רוטב, מסדרים מעל את פרחי הברוקולי / כרובית, מפזרים צ'אנקים של פרמזן ומגישים.  
עמוד הבית ראשי אוכל ברוקולי

art