סלט חגיגי ומושקע שיתאים לשולחן החג, וגם לארוחה ביום שאחרי באדיבות FOODY, מתכון: יונתן רושפלד, מתוך התוכנית "מירי ויונתן עושים לכם חג" מצרכים: 4 כרעי עוף שלמות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה "עוף טוב" 4 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים 2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים 1 צרור עלי מנגולד גדול ושטוף 5 כפות שמן זית 1כוס מיץ רימונים 5 שיני שום קצוצות דק 1 קורט מלח דק 1/2כוס צימוקים בהירים 1/2כוס זיתים ירוקים (אפשר לערבב סוגים שונים) 1/2 כוס מיץ לימון משלושה לימונים 2 בצלים סגולים בינוניים להגשה: 1 חופן עלי חרדל (לא חובה) 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים 1 חופן שמיר קצוץ אופן ההכנה: מסירים מהעוף המבושל את העור ומחלצים פיסות בשר נקיות מעצמות. מעבירים לקערה. חותכים את המנגולד: את החלק הלבן קוצצים לחתיכות קטנות ואת החלק הירוק פורסים לחתיכות גדולות יותר. מחממים שמן זית בסיר גדול ומעבירים אליו את המנגולד. מכניסים תחילה את החלק הלבן ואחרי כמה דקות מוסיפים את החלק הירוק. מטגנים כ־3 דקות, תוך כדי ערבוב. פורסים את הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר, מטגנים עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, המלח, הצימוקים והזיתים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מוסיפים את נתחי העוף לסיר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השום, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. פורסים את הבצלים לטבעות דקות. מעבירים את הסלט המבושל לצלחת הגשה ומפזרים מעל טבעות בצל. את נוזל הבישול שומרים בצד. מערבבים מעט ועורמים מעל עשבי תיבול: בצל ירוק, שמיר ועלי חרדל, אם יש. יוצקים מעל הכול את נוזלי הסלט ששמרנו בצד, ממליחים מעט, מוסיפים עוד קצת בצל, מזלפים מעל מעט שמן זית וסוחטים עוד מיץ לימון טרי.