קינוח שהוא אולי רוסי, אבל גם מאוד ישראלי, זהו ללא ספק אחד מהמאכלים האהובים ביותר, כאן בגרסה עשירת טעמים עם מלית גבינות וטוויסט של דובדבנים. באדיבות סולתם , מתכון: מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל מצרכים: לעליי הבלינצ'ס: 2 וחצי כוסות חלב (600 מ"ל) 4 ביצים טרופות 75 גרם חמאה מומסת 1 כוס ו2/3 קמח 2 כפות סוכר 1 כפית תמצית וניל למלית: 1 קופסת גבינת ריקוטה (250 גרם) 2 כפות גדושות גבינה לבנה 1/3 כוס סוכר אבקת סוכר 1 כפית תמצית רום 1 צנצנת דובדבני אמרנה אופן ההכנה: לעלי הבלינצ'ס: מערבבים היטב חלב, ביצים וחמאה מומסת, מוסיפים תוך כדי ערבוב לקמח. מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים. אפשר ורצוי בבלנדר מוט. מחממים על אש בינונית מחבת קרפים, עם ציפוי נונסטיק. יוצקים מבלילת הבלינצ'ס כך שתכסה בשכבה דקה את פני המחבת. מזהיבים צד אחד במשך כ-2 דקות והופכים על משטח עבודה חלק ונקי, כך מכינים עלי בלינצ'ס מהבלילה כולה. למלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית לקרם חלק ואחיד. לקיפול: מורחים כף מלית על הצד החיוור של כל עלה. מפזרים כשני דובדבנים ומעט מהסירופ שבצנצנת מקפלים לחצי ואז שוב לחצי כך שיוותר משולש.