X

שלל ירקות בגריל

  • א' אייר התשפ"א
צילום: רן גולני
צילום: רן גולני
ירקות על הגריל במשרה מדהים כתוספת עסיסית וצבעונית למנגל שלכם שתשדרג לכם את הארוחה צחי בוקששתר: "אולי גם זה לא בדיוק מתכון, אלא דרך עבודה. אבל זה כל כך טעים ופשוט".   מצרכים: בצלים יבשים קלופים, חתוכים לפלחים- משאירים מחובר את צד השורש מספר ראשים של בצל ירוק פלפלים אדומים וצהובים מתוקים, מחולקים לרבעים עגבניות תמר רגילות, חתוכות לרבעים לאורך פטריות שמפיניון גדולות, חצויות פטריות  פורטבלה חתוכות לרבעים קישואים חתוכים לאצבעות גסות צוקיני פרוסים לפרוסות עבות פרחי כרובית קטנים (או פרחי כרובית בינוניים מטוגנים מראש) גזר או בטטה חתוכים לאצבעות גסות, אחרי אידוי   למישרה: 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק ½ כוס שמן זית ½ כוס מיץ לימון 2 שיני שום כתושות כפית ג'ינג'ר מגורר   אופן ההכנה: בקערת נירוסטה גדולה מערבבים את חומרי המישרה. אפשר לטחון בממחה, ואפשר רק לערבב. מכינים את הירקות. חשוב לחתוך בעובי שמתאים לזמן ההכנה של כל ירק. מערבבים בעדינות  את הירקות במישרה על ידי הקפצת הקערה עצמה. כשכל הירקות בקערה, מכסים בניילון נצמד. קולים על האש ומעבירים לצלחת הגשה גדולה, רצוי על פיתה דרוזית.
אוכל מנגל ירקות

art