X

ספגטי ראגו בולונז כשר לפסח

  • ו' ניסן התשפ"א
צילום: נמרוד סונדרס
ירקות שורש, עשבי תיבול, יין, בקר וזמן. הרבה זמן. אלה החומרים שמהם עשוי הראגו בולונז.  אפשר להוסיף עוד חומרי גלם ארומטיים כמו: פטריות טריות או מיובשות, עגבניות מיובשות, קוביות של בשר מעושן ועוד ירקות שורש שאוהבים – למשל כרישה, שומר או לפת קצוצים באדיבות "ברילה"   מצרכים ל-6 מנות: 1 חבילה ברילה ספגטי כשר לפסח 4 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה 2 גזרים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה 2 גבעולי סלרי קצוץ דק 2-3 שיני שום 2 עלי דפנה צרור עשבי תיבול טריים: אורגנו, תימין, מיורן ורוזמרין או 1 כפית גדושה תערובת עשבי תיבול יבשים 700 גרם בשר בקר טחון (עדיף מנתח שיש בו שומן כמו צלעות) מלח ופלפל שחור טחון טרי חצי כוס יין אדום יבש (לא חובה) 1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות 2 כפות רסק עגבניות  מלח ופלפל שחור או צ'ילי גרוס   אופן ההכנה:  מכינים את הראגו: מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים ומאדים כ-5 דקות או עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים שום, תבלינים ועשבי תיבול ואת הבשר הטחון. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי ומתחיל טיפה להזהיב. מוסיפים יין, נותנים לו להתאדות.  מוסיפים את העגבניות משני הסוגים, מוסיפים עוד כוס מים רותחים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה שעה וחצי ואפילו יותר. עד כאן אפשר ואפילו רצוי, להכין מראש.  לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה 2 דקות פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה. במקביל מחממים את הרוטב. אם הוא סמיך מדי מדללים במעט מים רותחים. טועמים ומוודאים שהוא טעים ולא חסר מלח, פלפל או שמן זית.  מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים, מבשלים יחד עוד 2 דקות.  
עמוד הבית ראשי אוכל כשר לפסח ספגטי בולונז

art