על האש בקלי קלות
מנגל או גריל גז ומה הם מציעים כיום לעומת אלו ששייכים לדור של ההורים שלנו?
- ט"ז תשרי התשפ"א
זוכרים את הימים שבהם בשביל לעשות על האש היה צריך להוציא את המנגל שמחכה מתחת למדרגות (או במוסך), להוביל אותו לעמדה הרצויה, לחזור לפינה אחרת שבה מאוחסנים הפחמים, לסחוב את השק, לעבור בכיור בשביל לשטוף את הידיים המפוחמות, לצאת לחפש אחר כמה זרדים ועיתון ישן (או במקרה הרע חומר בערה), לחפש בכול המטבח אחר קופסת הגפרורים (ולבסוף לקחת את המצית ששכחתם בכיס) ורק אז להתחיל לייצר גחלים לוחשות? הגפרור מול הכפתור זוכרים? רק במעומעם? מצוין! היום כבר אין צורך לעבוד כ"כ קשה, כך שסיטואציה שכזו היא באמת רק זיכרון רחוק שמזכיר ימים בהם הכול היה אומנם טעים אך הרבה יותר מסובך. העידן הנוכחי הביא עמו לא מעט שינויים מבורכים, וביניהם יש להודות על המנגלים המתקדמים, אלו שמייצרים את אותה תוצאה טעימה לצד הרבה פחות עבודה, מאמץ וכישרון קולינרי, וזאת כי כיום סך תהליך ההדלקה מסתכם בלחיצת כפתור ואילו השליטה הרבה יותר גבוהה. המנגל של היום מציע הרבה יותר אז מה קיים ואלו אופציות אתם מפספסים? ובכן לצד גריל גז שמקצר את סך התהליך, גם קיימים מנגלים שעובדים על פחמים, כאלו שהם מאוד מתקדמים. מהם מציעים לעומת אלו ששייכים לדור של ההורים שלנו? מוזמנים לעבור על הרשימה הבאה ותוך כדי לקבל תיאבון:
- יותר מקומה אחת עבור צלייה - הרשת העליונה מאפשרת צלייה יותר איטית ומבוקרת.
- מכסה שמחובר באמצעות ציר
- מד טמפרטורה מכני שמובנה על גבי המכסה
- מספר וסתי אוויר שמעניקים שליטה מרבית
- מדף מובנה עבור הנחה נוחה של כלי העבודה
- גלגלי גומי שמאפשרים ניוד נוח
- כפתור הצתה
- מיכל מובנה עבור איסוף האפר
- רשתות מברזל יצוק
- רגלי בסיס איכותיות
- משטח פחמים שיודע להתכוונן מבחינת הגובה
- אם בוחרים מנגל פחמים, בין היתר מומלץ להיעזר בפחמים איכותיים - כאלו שלא נשרפים מהר, ששומרים על טמפרטורה יציבה ואף שמעניקים ארומה רצויה.
- אל תשכחו להוציא את הנתח הרצוי מהקפיא ומהמקרר בזמן (מומלץ להפשיר את הנתח במקרר כיומיים לפני מועד הצלייה).
- הקפידו על הוראות הניקיון שמגיעות עם המנגל הנבחר (לא נדרשת הרבה עבודה).
- אם אינכם מומחים בתחום, ביחרו במנגל גז שמסייע לשמור על טמפרטורה אחידה.